Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » 9. Uluslararası İstanbul Opera Festivali başlıyor

9. Uluslararası İstanbul Opera Festivali başlıyor

9. Uluslararası İstanbul Opera Festivali başlıyor13 Haziran 2018 - 10:06
Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Uluslararası İstanbul Opera Festivali’nin yanı sıra 25. Uluslararası Aspendos Opera Bale Festivali ile 16. Bodrum Bale Festivali’nin programları da açıklandı.

İHSAN DİNDAR

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Uluslararası İstanbul Opera Festivali’nin programı önceki gün duyuruldu. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Murat Karahan’ın düzenlediği basın toplantısında 9. Uluslararası İstanbul Opera Festivali’nin yanı sıra 25. Uluslararası Aspendos Opera Bale Festivali ile 16. Bodrum Bale Festivali’nin programları da açıklandı.  
 
 
21 Haziran - 7 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 9. Uluslararası İstanbul Opera Festivali, Zorlu PSM’de yapılacak gala ile başlayacak. Antonio Pirolli yönetimindeki İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ve Korosu sahne alacak. Mozart’ın ünlü ‘Saraydan Kızma Kaçırma’ operası, 28 ve 29 Haziran’da sahnelenecek. İstanbul Arkeoloji Müzeleri Bahçesi’nde gerçekleşecek operanın rejisi Yekta Kara’ya ait. Mozart’ın bu ünlü eserini Zdravko Lazarov’un şefliğinde İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek.
 
 
‘Zorba’ sahnelenecek
 
3 - 4 Temmuz tarihlerinde Zorlu PSM’de Verdi’nin ‘La Traviata’sı sanatseverlerle buluşacak. Macerata Opera Festivali tarafından sahneye taşınacak  klasik eserin şefliğini Alessandro Cedrone üstleniyor. Rejisinin Henning Brockhaus’a ait olduğu ‘La Traviata’, Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ve Korosu ile izleyiciye ulaşacak. 9. Festival kapsamında operaseverlerle buluşacak olan son eser ise Mikis Theodorakis’in ünlü ‘Zorba’sı olacak. Nikos Kazancakis’in ünlü eserinden sinemaya da uyarlanan eseri Bujor Hoinic şefliğinde Ankara Devlet Opera ve Balesi sahneye taşıyacak.
 
Viyana Balesi Bodrum’da
 
1 - 15 Ağustos tarihleri arasında Bodrum Antik Tiyatrosu’nda düzenlenecek olan 16. Uluslararası Bodrum Bale Festivali, 8 Eylül’de ‘Bale Yıldızları Akşamı’nda Viyana Devlet Opera Balesi’ni ağırlayacak. Festival kapsamında sahnelenecek diğer eserler ise ‘Zorba’, ‘Esencia Flamenca’, ‘Don Kişot’ ve ‘Frida’.
 
Bolşoy Aspendos’ta sahne alacak
 
4 - 18 Eylül tarihleri arasında 25.si düzenlenecek Uluslararası Aspendos Opera Bale Festivali’nde 13 Eylül’de antik tiyatroda Bolşoy sahne alacak. Best of Bolshoi ile sahne alacak topluluğun dışında festivalde ‘Turandot’, ‘Zorba’ ve ‘Aida’ da sanatseverlerle buluşacak.