Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Adamlar'dan yeni albüm

Adamlar'dan yeni albüm

Adamlar'dan yeni albüm15 Nisan 2019 - 04:04
‘Rüyalarda Buruşmuşuz’ (2016) ile geniş bir dinleyici kitlesine ulaşan alternatif-rock müziğin yükselen gruplarından ADAMLAR, 12 Nisan’da Garaj Müzik etiketli 3. stüdyo albümleri ‘Dünya Günlükleri’ni müzikseverlerin beğenisine sundu.

7 yıldır aralıksız konser performansları sergileyen ADAMLAR, 10 Ağustos 2018’de yayınladıkları ‘Hikaye’ ile 3. albümün geleceğini dinleyicisiyle paylaştı. ‘Hikaye’ de dahil olmak üzere 10 şarkıdan oluşan yeni albümleri ‘Dünya Günlükleri’ ile müzik kariyerindeki yerini sağlamlaştırıyor.

 

‘Dünya Günlükleri’nin çıkış şarkısı olan “Yoruldum”  un söz ve müziği Tolga Akdoğan’a,aranjesi ADAMLAR grubuna(Emir Ongun, Emre Malikler, Gürhan Öğütücü, Berkan Tilavel, Tolga Akdoğan)  ait. Çekimleri iki günde gerçekleşen “Yoruldum” şarkısının video klip yönetmenliğini Selçuk Demirci üstlendi.

 

Grup, ‘Dünya Günlükleri’ albümünü fiziki ve dijital olarak yayınlanmadan önce, kendi sosyal medya hesaplarından kısa audio videolarla şarkıları paylaşmaya  başladı.

 

Teatral şarkı sözleri ve bestelerin mucidi Tolga Akdoğan; ‘Dünya Günlükleri’ de hayata dair her konuda güçlü, derin, yoğun ve ironik sözleri, müzikal bir hikaye gibi harmanlayıp sunmaya devam ediyor.

 

Eski şarkıları gibi ritmik bateri, minimal gitar öğeleri ve ezber bozan şarkı sözlerinin yanı sıra elektronik altyapılar ve deneysel tınılar, “Dünya Günlükleri”nde dinleyiciye yeni renkler vaad ediyor.

 

Emir Ongun (bas gitar), Emre Malikler (elektro gitar), Gürhan Öğütücü (elektro gitar), Berkan Tilavel (bateri) ve Tolga Akdoğan (vokal)’dan oluşan Adamlar’ın yeni albümünde de insan temelli çeşitli duygu hallerini simgeleyen anlara rastlamak mümkün.