Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Alaçatı'yı İdil Biret açtı

Alaçatı'yı İdil Biret açtı

Alaçatı'yı İdil Biret açtı07 Temmuz 2014 - 11:07
Bu yıl ilk kez gerçekleşen, ünlü klasik ve caz piyanistlerini bir araya getiren Alaçatı Piyano Festivali bu sene İdil Biret konseriyle açıldı
Bu yıl ilk kez gerçekleşen ve ünlü klasik ve caz piyanistlerini bir araya getiren Alaçatı Piyano Festivali geçtiğimiz cuma gerçekleşen İdil Biret konseriyle başladı. Biret, Açıkhava Tiyatrosu'nu dolduran klasik müzikseverlere muhteşem bir gece yaşattı.
 
Hissedilen kuvvetli rüzgar ünlü piyanistin performansını etkilemedi. 2'si Chopin olmak üzere dört parça çalan Biret, yoğun alkış üzerine dinleyicileri kırmayarak programda olmayan bir parça daha çaldı. Konser bir ara ezan sebebiyle kısa süreliğine durdu. Konser sonrasında Çeşme belediye başkanı Muhittin Dalgıç, festivalle ilgili kısa bir konuşma yaptıktan sonra İdil Biret'e plaket ve çiçek sunarak ünlü piyaniste teşekkür etti.4 Temmuz'dan 13 Ağustos'a kadar sürecek festival kapsamında 9 Temmuz'da caz piyanisti Tolga Tüzün, 16 Temmuz'da Alman piyanist Wolfgang Manz sahne alacak. Burçin Böke, Muzika Kano ve Ezgi Serim'i de ağırlayacak festivalin kapanış konserini 8 Ağustos'ta Gülsin Onay verecek.