Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Anadolu kampüslerinde senfonik akşamlar

Anadolu kampüslerinde senfonik akşamlar

Anadolu kampüslerinde senfonik akşamlar20 Kasım 2014 - 03:11
İlki 2009 yılında gerçekleşen 'Kampüste Senfonik Akşamlar', bu yıl CSO tarafından Sakarya, Zonguldak Bülent Ecevit, Bartın, Sinop ve Samsun 19 Mayıs Üniversiteleri'nde gerçekleşecek
CSO'nun 2009 yılında ilkini gerçekleştirdiği “Kampüste Senfonik Akşamlar” projesi, bu yıl yine farklı Anadolu şehirlerine taşıyor. Doğuş Grubu sponsorluğunda gerçekleşen ve CSO’yu bugüne kadar gitmediği Anadolu’daki illere götürerek, bu illerde bulunan üniversiteler aracılığıyla gençlere ve bölge halkına klasik müziği sevdirmeyi hedefleyen turne kapsamında, bu yıl 5 il ziyaret edilecek.
 
Bu yıl 24-29 Kasım tarihleri arasında ücretsiz düzenlenecek turne kapsamında CSO; Sakarya Üniversitesi, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Sinop Üniversitesi ve Samsun 19 Mayıs Üniversitesi’nde konserler verecek. Bu yıl Ankara’ya gelişinin ve Cumhurbaşkanlığı makamı bünyesine alınmasının da 90. yılını kutlayan CSO’nun, Kampüste Senfonik Akşamlar projesi kapsamında 5 bin’i aşkın müziksevere ulaşması hedefleniyor.
 
Şef Rengim Gökmen yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası; Sakarya, Zonguldak, Bartın ve Sinop konserlerinde 3 Tenor olarak tanınan Şenol Talınlı, Ayhan Uştuk ve Aykut Çınar’a, Samsun’da ise piyano virtüözü İdil Biret’e eşlik edecek.