Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » argos Cappadocia'da Mayıs etkinlikleri

argos Cappadocia'da Mayıs etkinlikleri

argos Cappadocia'da Mayıs etkinlikleri09 Mayıs 2019 - 05:05
Türkiye’nin ve Avrupa’nın ‘En İyi Kültürel Miras Oteli’* ödülü sahibi argos in Cappadocia, Argos Kültür Sanat ile birlikte gerçekleştirdiği Bezirhane etkinlikleriyle sanata desteğini sürdürüyor.

Olağanüstü doğal akustiği ve iki dev kubbesiyle Türkiye’nin en özel etkinlik salonlarından biri haline gelen tarihi Bezirhane’de 11 Mayıs Cumartesi akşamı Merve Akyıldız sahne alıyor.Klasik müziğin yumuşaklığı, cazın özgür doğaçlamaları ve Balkanların renkli melodilerini harmanlayan Akyıldız, bu kez Göreme’deki ‘Little Prince Academy’ çocukları için söyleyecek. Konserden elde edilecek gelir, özel gereksinimli bireylere bilimsel, toplumsal, sanatsal, kültürel alanlarda; bireysel yetenek ve ilgilerini keşfederek yaratıcılıklarını açığa çıkarmaları için yardımcı olan kuruluşa bağışlanacak.

 

Bitki Çizeri Bahar Kaptaner İğci, Türkiye florasını çizimleriyle belgelediği yıllardır süren çalışmasını bu kez Kapadokya’ya taşıyor. 18 – 20 Mayıs tarihlerinde toplam üç gün boyunca sürecek eğitimde katılımcılar bitkilerin dünyasını yakından incelerken, kendi dünyalarıyla bağlarını da sağlamlaştırmaya fırsat bulacaklar. Eğitimden elde edilecek gelir, lösemili çocuklar yararına bağışlanacak.

 

Kapadokya’nın esrarengiz vadilerini dolunay ışığı altında keşfe çıkan Moonlight Cappadocia yürüyüşleri Mayıs ayında da devam ediyor. Her ayın dolunay gecesinde rehber eşliğinde yapılan yürüyüş, gizemli peribacalarının, mistik vadilerin arasında muhteşem manzaralar eşliğinde devam ediyor. Her yürüyüş gecesi Kolonlu Kilise’de şarap eşliğinde verilen mini konser molası ise ruhlara şifa etkisi yapıyor. 18 Mayıs Cumartesi 20.30’da gerçekleşecek etkinlik için şimdiden yerinizi ayırtabilirsiniz.

Etiketler: Bezirhane  argos