Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Ariadna Castellanos İstanbul'da konser verecek

Ariadna Castellanos İstanbul'da konser verecek

Ariadna Castellanos İstanbul'da konser verecek09 Ocak 2019 - 11:01
İspanyol piyanist ve besteci Ariadna Castellanos, virtüözitesi, yaratıcılığı, farklı stilleri bir arada sunabilen müzikal çeşitliliği ile kendi jenerasyonunun en önemli müzisyenlerinden biri olarak tanımlanıyor.

İlk albümü ‘Flamenco en Black and White’ ile yılın en iyi prodüksiyonu dalında Latin Grammy adayı olan sanatçı, 2016’da piyano ve elektronik müziği bir arada sunduğu ikinci albümü MJU:ZIK ile İspanya listelerinde uzun süre üst sıralarda yer aldı.

 

İngiltere Guildhall School of Music ve Amerika Berklee College of Music okullarından mezun olan Ariadna Castellanos, bu okullarda Presidental Scholarship (Cumhurbaşkanlığı bursu) ile okuyan ve bursa layık görülen tek İspanyol sanatçı oldu.

 

Flamenko ve cazı harmanlayarak klasik teknik ile doğaçlamayı bir arada sunduğu yeni bir stil oluşturan Castellanos, dünyanın birçok yerinde Paco de Lucia, Paquito de Ribera, Michael Camilo, Richard Bona, Herbie Hancock gibi önemli sanatçılarla aynı sahneyi paylaştı.

 

Alejandro Sanz, Nach ve Pepe de Lucia ile kaydettiği şarkıların yanı sıra birçok film müziğinde de imzası olan sanatçı, genç yaşına rağmen günümüzün gelecek vadeden en önemli müzisyenlerden biri olarak gösteriliyor.

 

Yakın zamanda çıkartacağı yeni albümü “Monster” için çalışmalarını sürdüren Ariadna Castellanos, 25 Ocak 2019 akşamı saat 20.30’da İş Sanat’ta.