Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Ariel Ardit İlk Kez İstanbul’da

Ariel Ardit İlk Kez İstanbul’da

Ariel Ardit İlk Kez İstanbul’da11 Aralık 2018 - 03:12
Arjantin’de günümüzün en iyi tango şarkıcısı olarak kabul edilen Ariel Ardit, tangonun altın çağını hatırlatan sesiyle, 18 Aralık’ta ilk kez İstanbullu müzikseverlerle buluşacak.

Ariel Ardit, 2014’te tango tarihinin mitlerinden Anibal Troilo’nun doğumunun 100. yıl anısına kaydettiği albümle Latin Grammy’e aday gösterildi.

 Ardit’in ikinci Latin Grammy adaylığı ise 2016’da Medellín Filarmoni ile kaydettiği 'Gardel Sinfónico' albümüyle geldi. Albüme adını veren Carlos Gardel’e, “Bugün tango varsa Carlos Gardel” sayesindedir denerek önem atfedilir. Gardel, 1935’te Kolombiya Medellin’de geçirdiği uçak kazası sebebiyle hayatını kaybetti. Ariel Ardit, onun 80. ölüm yıl dönümde, uçağının düştüğü Olaya Herrera Havaalanı’nda, Medellin Orkestrası’yla ses getiren bir konser verdi.

Sanat yaşamı boyunca pek çok başarıya imza atan Ariel Ardit’in ödüllerinden bazıları şunlar; Platinum Konex On Yılın En İyi Tango şarkıcısı ödülü, Carlos Gardel 2015 ödülü ve 2015 yılı En İyi Tango Şarkıcısı ödülü.

 Sanatçı, Arjantin’in yanı sıra; aralarında ABD, Avusturya, Belçika, Endonezya, İngiltere, İspanya, İsveç, İsviçre, Kolombiya, Polonya, Portekiz, Rusya, Vietnam gibi çeşitli ülkelerin bulunduğu, 120’den fazla şehirde konser verdi.

 CRR’de vereceği konserde Ardit’e; piyanoda Andres Linetzky, kemanda Manuel Quiroga, kontrabasta Pablo Guzman ve bandoneonda Ramiro Boero eşlik edecek.