Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Aya İrini'de barok dönem

Aya İrini'de barok dönem

Aya İrini'de barok dönem14 Haziran 2019 - 07:06
“Var olmanın karanlığı Var olmanın aydınlığı” temasıyla bu yıl 47’ncisi düzenlenen İstanbul Müzik Festivali’nde önceki gece sıra barok hazinelerdeydi. Aya İrini’de gerçekleşen konserde Florian Helgath yönetimindeki 70 yıllık bir geçmişe sahip olan Berlin RIAS Oda Korosu ve Berlin Erken Dönem Müziği Akademisi, İstanbullu müzikseverlere buluştu.

İhsan Dindar - İstanbul

Barok dönemin üç büyük bestecisi olan Johann Sebastian Bach, Antonio Vivaldi ve Georg Frederic Handel’in bestelerinden oluşan bir repertuvarla sahneye çıkan her iki topluluk İstanbulluları zaman içinde bir yolculuğa çıkardı. Konserin ilk bölümünde Berlin RIAS Oda Korosu ve Berlin Erken Dönem Müziği Akademisi Bach’ın “Nach dir, Herr, verlanget mich” isimli yedi bölümden oluşan kantatını seslendirdi. Bach’ın gizemli bestelerinden biri olarak nitelendirilen bu eserin neden ve ne zaman yazıldığı tam olarak bilinemiyor. Konserin ilk yarısında seslendirilen diğer eser ise barok dönemin büyük bestecisi Vivaldi’nin ünlü eseri “Gloria” idi. 1710 yılında bestelenen eser Vivaldi’nin dünya sahnelerinde en çok seslendirilen bestelerinden biri olma özelliği taşıyor.

 

 

47. İstanbul Müzik Festivali’nde bu akşam Berlin RIAS Oda Orkestrası, Ufuk & Bahar Dördüncü piyano ikilisine Süreyya Operası’nda eşlik edecek.