Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Babylon'da bu hafta

Babylon'da bu hafta

Babylon'da bu hafta10 Ocak 2018 - 10:01
Babylon’da bu hafta 13 Ocak Cumartesi akşamı Parra For Cuva, 16 Ocak Salı akşamı İsmail Tunçbilek ve 19 Ocak Cuma akşamı Tricky sahne alıyor.

Deep house, downtempo ve ambient elementlerini klasik ve caz piyano kompozisyonları ile harmanlayan Parra For Cuva, 13 Ocak Cumartesi akşamı Babylon’da müzikseverlerle buluşuyor. “Wicked Games” cover’ı ile dünya listelerine giren Parra for Cuva, Batı Almanya’nın elektronik müzik sahnesine kazandırdığı en yetenekli isimler arasında sayılıyor.

 

Dünyanın en iyi bağlama virtüözlerinden biri olarak gösterilen İsmail Tunçbilek 16 Ocak Salı akşamı Babylon’da sahne alıyor.  Hüsnü Şenlendirici, Aytaç Doğan, Paco de Lucia, Carlos Benavent gibi Türkiye ve dünyadan pek çok değerli isimle çalışan İsmail Tunçbilek, müzisyen babası Sabri Tunçbilek’ten aldığı mirası taşıyor. İlk solo albümü Menkıbe’yi bu yıl yayımlayan sanatçı,  albümde aşk kavramını mercek altına alıyor.

 

Trip-hop’ın 90'lardaki önemli temsilcilerinden Tricky, 19 Ocak Cuma akşamı Babylon sahnesinde.  Çığır açan Massive Attack albümü “Blue Lines”ta kilit rol oynayan İngiliz müziğinin en önemli temsilcilerinden Tricky’nin solo kariyeri Mercury Ödülleri adayı “Maxinquaye” ile başladı. Kariyerinin devamında Björk, Luscious Jackson, Terry Hall, Alison Moyet, Neneh Cherryve, Red Hot Chili Peppers, Whale, Beyonce, Alanis Morissette ve Goldfrapp gibi isimlerle çalışan, 13 albüm yayımlayan sanatçı son albümü “Ununiform”u kendi plak şirketi False Idols imzasıyla çıkardı.