Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Babylon Soundgarden Festivali başlıyor

Babylon Soundgarden Festivali başlıyor

Babylon Soundgarden Festivali başlıyor26 Nisan 2019 - 03:04
1999’dan itibaren farklı coğrafyalara ve yeni ritimlere açılan Babylon, 20. yılını kutlamak için herkesi “Kendine Has Babylon Soundgarden”a davet ediyor.

Yapı Kredi bomontiada’yı festival ortamına çevirecek Babylon Soundgarden, Pozitif deneyimi ve Kendine Has’ın katkılarıyla 27 Nisan Cumartesi günü şehre dönüyor. Babylon'un 20. yılına özel ücretsiz düzenlenen Kendine Has Babylon Soundgarden festivaline katılan ve Mobilet üzerinden form doldurarak kod alan herkes ücretsiz olarak “golden ticket” kampanyasına katılıyor.

 

Kampanya üzerinden kod alıp festivale gelerek kodu okutan katılımcılar arasından 27 Nisan Cumartesi günü Yapı Kredi bomontiada'da yapılacak çekiliş ile 20 kişi, 2019-2020 sezonundaki Babylon etkinliklerinin tamamına giriş hakkı elde edebilecekleri “golden ticket” hakkı kazanacak.

 

Babylon Soundgarden’da bu sene; GUTS & Les Akaras de Scoville, Dubioza Kolektiv, Kaan Düzarat feat. İlhan Erşahin, Boogie Belgique, Ege Çubukçu, Hey! Douglas, Ah! Kosmos, Elektro Hafız, Doubledecker, DearHead, BREK, Netam, MARCH, Zeynep Erbay, Gunesta, Uninvited Jazz Band, Radyo Babylon DJ’leri, DJ Style-ist, Serdar Orcan ve Mr.Murdoc sahne alacak.

 

Sanatçılar, Yapı Kredi bomontiada’da Kendine Has, Babylon ve Jungle isimli 3 farklı sahnede müzikseverlerle buluşacak. Dört tarafı müzikle çevrilecek Yapı Kredi bomontiada’da, ATÖLYE iş birliğiyle festival katılımcıları tüm gün boyunca birbirinden yaratıcı sohbet ve aktivitelere de dahil olabilecek; yiyecek ve içecek alanları da katılımcılar için festival süresince açık olacak.

 

Atölyeler

Jonglörlük ve Poi Flow atölyesinde katılımcılar yemyeşil çim alan üzerinde modern sirk sanatları ile tanışacak. Eğlenerek vücut ile beyin arasındaki koordinasyonun geliştirileceği etkinlik saat 12.00’da başlayacak.

 

Sese Duyarlı Görsel Oluşturma eğitiminde katılımcılar ses ve görselin bir araya gelebildiği, çıktı olarak interaktif multimedya ürünleri sunabilen görsel programlama dili Max’in arayüzü ile tanışacak ve program ile ilgili temel bilgileri öğrenecekler. Ardından bu programı kullanarak şarkılardan aldıkları veriler ile video sentezleme metodunu kullanarak video veya resim gibi görselleri nasıl sese duyarlı hale getirebileceklerini öğrenecekler. Atölye saat 12:00’da ATÖLYE Prototipleme Lab’te gerçekleşecek.

 

U.P.S. Akademi konuşuyor: Prodüktörün Galaksi Rehberi – Analog vs. Dijital etkinliğinde Ege Çubukçu, Brok Beatz, Mert Medeni konuşmacı olarak; Aytun Çırkın, Mustafa Sarıoğlu moderatör olarak katılacak. Katılımcı deneyimi sağlayacak bu sohbet ile günümüz müziğinin işitsel serüveninde teknoloji ile gelinen son noktayı ve müzik prodüksiyonunda prodüktörün yeri, önemi ve etkisini irdelemek amaçlanıyor. Analogdan dijitale geçişi, modern prodüksiyon metodları ile örnekleyerek “sanatçı vs. prodüktör” denkleminde yaratıcı süreçleri, birbirleri ile iletişimi ve kayıt süreçlerini incelenmesi hedefleniyor. Etkinlik saat 13.00’da ATÖLYE’de yapılacak.

 

Sosyal Müzik atölyesinde katılımcılar, yapılan doğaçlama müziğin üzerine spontane şekilde şarkı söyleyerek, konuşarak ya da başka bir enstrüman kullanarak eşlik edecek. Atölye saat 14.00’da Kendine Has Sahnesi’nde düzenlenecek.

 

Yaratıcı Kodlama atölyesinde katılımcılarla, sanat ve tasarımın teknolojiyle iç içe ilerlediği “yaratıcı kodlama” disiplinini destekleme amacıyla kurulan Processing yaratıcı kodlama ortamına keyifli bir giriş yapacak. Birer surat hayal edip kodla görselleştirilecek, bu suratı müzikle etkileşen, şarkı söyleyen bir hale getirilecek etkinlik saat 14.30’da ATÖLYE’de düzenlenecek.

 

Alternatif müziğin tarihsel arka planının ele alınacağı sohbette, Türkiye’de müziğin modernleşmesi, metropolde müzik üretiminin temel dinamikleri, toplumsal konuların alternatif sahneye eklemlenmesi ve 90’lı yıllardan günümüze alternatif sahnenin gelişimi değerlendirilecek. Ah! Kosmos, Murat Beşer, Anıl Sayan’ın konuşmacı; Gülşah Görücü’nin moderatör olacağı etkinlik 15.00’da ATÖLYE’de gerçekleşecek.

 

shesaid.so, Türkiye müzik endüstrisinin önde gelen kadın isimleriyle müzik sektörünü ve müzik sektörü içerisinde kadın olarak varolmayı konuşacak. 5 yıldır, müzik endüstrisindeki cinsiyet eşitliği üzerine kafa yoran ve endüstri çalışanlarını bir araya getiren shesaid.so komünitesi, Kendine Has Babylon Soundgarden’da ilk komünite panelini düzenliyor. Sektöre yön veren Bengi Ünsal, Deniz Kuzuoğlu, Elif Cemal, Esra Aysun, Özge Fışkın Gülşah Görücü’nün moderatörlüğünde kendi hikayeleri üzerinden Türkiye ve dünya müzik endüstrisinden bahsedecek. Etkinlik saat 16.30’da ATÖLYE’de yapılacak.

 

Türkiye, Avrupa ve Amerika’dan gelen yetenekli caz müzisyenlerinden oluşan Uninvited Jazz Band,  İstanbul Lindy Hoppers & Jazz Delights’ın düzenlediği Swing Atölyesi ile saat 17.30’da Babylon sahnesinde buluşuyor.

Etiketler: Babylon  Soundgarden