Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Bakış açımızı açık tutmayı seviyoruz

Bakış açımızı açık tutmayı seviyoruz

Bakış açımızı açık tutmayı seviyoruz14 Kasım 2018 - 08:11
O bildiğimiz Fransız melodilerini elektronik müzikle harmanlayan ikili Polo & Pan, Mix Festival kapsamında Zorlu PSM'de sahne alacak. 16 Kasım Cuma'yı Cumartesi'ye bağlayan gece müzikseverlerle buluşacak olan Polo & Pan, konserleri öncesi sorularımızı yanıtladı.

İhsan Dindar - İstanbul

 

Elektronik müzikle o aşinası olduğumuz Fransız müziğini harmanlıyorsunuz. Bu birliktelik ortaya nasıl çıktı?

Paris’teki  Le Baron isimli kulüpte iki dj olarak tanıştık. Burası nostaljik müziklere modern müzikleri Fransız dokunuşuyla yorumlanan bir yerdi. Üretim tarzımız, bu kulüpte sahip olduğumuz tüm büyük Dj setlerinden çok etkilendi.

 

Polo & Pan olarak müzikal üretiminizde en çok nelerden besleniyorsunuz?

Çoğu sanatçı gibi kendimizi hayallerimizden ve fantezilerimizden besliyoruz. Çocukluk klasiklerimizden çok etkilendik: Disney yapımları, 90'lar filmler, Vladimir Cosma’nın müzikleri ve diğerleri. Bununla birlikte, birbirimizin fikirlerine çok açığız. Bir ülke, görsel bir ilham kaynağı veya araştırmak istediğimiz yeni bir araç olabilir. Yeni bir bakış açısının nasıl oluşturulacağına dair bakış açımızı açık tutmayı seviyoruz.

 

Şarkılarınızı bir mevsim ile ifade edin desek bu hangisi olurdu?

Ruh hallerimiz bir şarkıdan diğerine çok farklı olabileceğinden bir mevsim seçmek oldukça zor. Yine de seçmek durumunda kalsak bu ilk tercihimiz yaz olurdu. Müziğimizi pozitif ve parıltı bir şekilde yapmak istiyoruz.

 

Dijital platformlar hakkındaki düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz? Zira bu mecralar tanınan ve sevilen isimlersiniz…

Herhangi bir kanal üzerinden müziğimizi seven insanlara ulaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Açıkçası, dijital platformlar çok daha büyük hale geldi ve dünya çapında birçok dinleyiciye ulaşmamıza yardımcı oldu. Bunun için çok müteşekkiriz.

 

İlk albüm çalışmanız ilgiyle karşılandı ancak bundan sonrası için de bir hazırlığınız var mı?

Şu an ilk albümümüzün turnesi kapsamında farklı yerlerde konser veriyoruz. Fakat her zaman dizüstü bilgisayarlarımızla uçaklarda veya trenlerde yeni şarkılar üzerinde çalışıyoruz. Yakında yeni bir albüm olabilir.

 

Daha önce de İstanbul’da çalmıştınız. Şimdi tekrardan buradasınız. Son olarak düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz?

İstanbul'u seviyoruz. Son gösterimizde inanılmaz bir zaman geçirdik. Geri dönüp bu harika şehirle harika zamanları paylaşmak için sabırsızlanıyoruz. Kısacası demek istediğimiz: Seni seviyoruz.

 

ihsan.dindar@milliyet.com.tr

http://instagram.com/ihsandinovski