Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Barış İçin Müzik Edirnekapı Çocuk ve Gençlik Orkestrası, The Nucleo Project İle Buluşuyor

Barış İçin Müzik Edirnekapı Çocuk ve Gençlik Orkestrası, The Nucleo Project İle Buluşuyor

Barış İçin Müzik Edirnekapı Çocuk ve Gençlik Orkestrası, The Nucleo Project İle Buluşuyor16 Şubat 2018 - 03:02
Barış için Müzik Vakfı, kendisi gibi çocukların ve gençlerin yaşamlarında müzik aracılığıyla değişim yaratmak için oluşturulan The Nucleo Project’i İstanbul’da ağırlıyor.

17 Şubat Cumartesi günü saat 11:30’da, Enka İbrahim Betil Oditoryumu sahnesinde Barış için Müzik Edirnekapı Çocuk ve Gençlik Orkestraları, The Nucleo Project’ten yaylı ve üflemeli enstrüman çalan 12 dostunu konuk ediyor. Sahnede toplam 110 müzisyenin yer alacağı konserde, müziğin kurduğu barış köprüleriyle dostluklar pekişirken, 5 – 16 yaş arası izleyiciler ise konseri ücretsiz izleyebilecek.

 

Sistema Europe orkestra kampları sırasında Barış için Müzik ailesinin dostları arasına katılan The Nucleo Project, 2013 yılında Londralı genç müzisyen ve eğitmen Lucy Maguire öncülüğünde kuruldu. The Nucleo Project, Sistema England bünyesinde çalışmalarını sürdürüyor ve isteyen her çocuğa tamamen karşılıksız müzik eğitimi olanağı sağlıyor. Barış İçin Müzik ve The Nucleo Project arasındaki işbirliği kapsamında eğitmenler ve müzisyen çocuklar yıl içinde İstanbul ve Londra’daki merkezlerinde birbirlerine eğitim ziyaretlerinde bulunarak konserler verecek.  Bir haftadır İstanbul’da birlikte çalışan Barış İçin Müzik Edirnekapı Çocuk ve Gençlik Orkestrası ve The Nucleo Project çocukları 17 Şubat Cumartesi günü saat 11:30’da, Enka İbrahim Betil Oditoryumu’nde hep birlikte bir konser verecek.