Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Behemoth İstanbul'a geliyor

Behemoth İstanbul'a geliyor

Behemoth İstanbul'a geliyor09 Ocak 2019 - 10:01
27 yıldır black metal’in sınırlarını zorlayan Polonyalı grup Behemoth, yeni albümleri “I Loved You at Your Darkest”ın dünya turnesi kapsamında 23 Şubat 2019 Cumartesi Volkswagen Arena’da!

Konser performanslarını “görsel ve işitsel olarak etkileyici, büyük ve kontrol edilemez bir kaos” olarak tanımlayan Polonyalı black metal grubu Behemoth’un öncesinde, İstanbul çıkışlı black thrash metal grubu Persecutory ve Çağlan Tekil sahne alacak.

 

İlk dönemlerinde saf black metal sound’u sunan Behemoth, 2000’li yıllarda death metal sound’undan da beslenerek kendi özgün tarzını buldu. Aynı dönemde Ortadoğu’nun oryantalist müzikal öğelerinden de beslenmeye başlayan Behemoth; Nergal, Orion ve Inferno’dan oluşuyor. 2013’ten beri dünya çapında bir grup haline gelen Behemoth; Ozzy Osbourne, Black Sabbath, Marilyn Manson, Iron Maiden, Metallica gibi büyük isimlerle aynı sahneyi paylaştı. Grup geçtiğimiz yıl, thrash metalin efsanevi grubu Slayer’ın veda turnesinde konuk olarak yer aldı.

 

Kendilerini yeniden tanımladıkları albüm olma niteliği taşıyan, grubun on birinci albümü “I Loved You At Your Darkest” 5 Ekim’de hayranlarıyla buluştu. Behemoth’un diğer albümlerine kıyasla daha dinamik ve rock etkisi altında olan albümün yapım prodüktörlüğünü grup üyeleri yaparken yardımcı prodüktörlüğünü Daniel Bergstrand (Meshuggah, In Flames), mixing’ini Matt Hyde (Slayer, Children Of Bodom) ve mastering’ini Tom Baker (Nine Inch Nails, Marilyn Manson) üstlendi.