Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Bodrum’da müziğin sesi kısılmıyor

Bodrum’da müziğin sesi kısılmıyor

Bodrum’da müziğin sesi kısılmıyor14 Ağustos 2018 - 10:08
Bodrum Caz Festivali eylülde caz rüzgarları estirmeye hazırlanıyor. 1-9 Eylül tarihleri arasında yapılacak festival, özel mekanların yanı sıra Antik Tiyatro ve Osmanlı Tershanesi’nin aralarında olduğu mekanlarda gerçekleşecek.
Basına açıklama yapan festivalin küratörü ve Caz Derneği Başkanı Özlem Oktar Varoğlu bu yıl ikinci kez yapılan festivalin pop ve caz teması ile gerçekleştiğini söyledi. Dokuz gün sürecek olan festival yurt içinden ve yurt dışından katılan sanatçı ve grupları ağırlayacak.
 
Genç caz konseri
 
1 Eylül’de Türk Deniz Kuvvetleri Yıldızlar Hafif Müzik ve Caz Orkestrası ile başlayacak festivalde solist olarak Sibel Köse, Bodrum Belediye Meydanı’nda sahnneye çıkacak. ‘Gece ve Caz’ bölümünde Off Gümüşlük’te aynı tarihte Şenay Lambaoğlu şarkılarını söyleyecek. 2 Eylül’de İlhan Erşahin, İstanbul Sessions projesiyle hayranlarıyla buluşurken bir sonraki gün Nükhet Duru, ‘Nükhet Duru Sings Jazz’ konseriyle Off Gümüşlük’te müzikseverleri zamanda yolculuğa çıkaracak. 4 Eylül’de “Yeni Nesil Kütüphane” sloganıyla açılan ZAI, Yıldız İbrahimova & Kaan Bıyıkoğlu konserine ev sahipliği yapacak. Yine aynı gece Antik Tiyatro’da gerçekleşecek olan Kenan Doğulu, ‘İhtimaller Projesi’ konseri ile festivalin pop ve caz temasının altını çizecekler. 5 Eylül’de İsrail Büyükelçiliği’nin desteğiyle Türkiye’de sahneye çıkacak olan Shalosh Trio, Yalıçiftlik’te açılan Stella Jazz Club’da sahnede olacak. 5 Eylül’de Off Gümüşlük’te ise uzun zamandır Amerika’da yaşayan Fahir Atakoğlu, popüler eserleri caz ve pop formatında seslendirecek. 6 Eylül’de yine Bodrum İskele Meydanı’nda Bahçeşehir Üniversitesi’nin ‘Genç Caz Konseri’ halka açık olarak gerçekleştirilecek. ‘Gece ve Caz’ bölümünde Ayşe Sicimoğlu Quartet, New Music adını verdikleri çalışmaları ile Off Gümüşlük sahnesinde olacak. 7 Eylül’de Kempinski Hotel Barbaros Bay ev sahipliğinde Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars konseri yapılacak. Aynı gün Lüksemburg Büyükelçiliği’nin desteğiyle Greg Lamy Trio, çağdaş caza getirdikleri yorumla müzikseverlerin karşısına çıkacak.
 
 
Özçelik solistliğinde
 
8 Eylül’de festival yine Bodrum İskele Meydanı’nda gerçekleşecek olan Muğla Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası konserinde, Jülide Özçelik solist olarak müzikseverlerle bir araya gelecek.
 
Festival sergilere evsahipliği yapıyor. BODFAD sanatçılarının geçen yıl I. Bodrum Caz Festivali’nde çektikleri fotoğraflardan oluşan ‘Bodrum Caz Festivali 2017 Fotoğraf Sergisi, Osmanlı Tersanesi Kaymakamlık Sanat Galerisi’nde 5 Eylül tarihinden itibaren sanatseverlerin karşısında olacak. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü öğrencileri arasında yapılan ‘Bodrum Caz Festivali Tasarım Yarışması Sergisi’ kapsamında öğrencilerin eserleri 1-9 Eylül tarihleri arasında OASIS AVM Sümbül Sokak’ta görülebilir.