Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Bursa'da Meksika rüzgarları

Bursa'da Meksika rüzgarları

Bursa'da Meksika rüzgarları14 Mayıs 2019 - 11:05
BBDSO bu hafta Meksika müziğinin en sevilen isimlerinden Ponce, Moncayo ve Márquez’in eserlerini müzikseverlerle buluşturuyor.

Uludağ Premium’un sponsorluğunda Bursa Filarmoni Derneği’nin desteklediği klasik müziği geniş kitlelere ulaştıran Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO), 16 Mayıs Perşembe akşamı Meksika’nın kültürünü ve ruhunu eserlerine yansıtan ünlü isimleri sahnesine taşıyor. Orkestra, konserde kendi döneminin önde gelen isimlerinden olan ve Meksika’nın ulusal bir tarz oluşturmasına ön ayak olan Manuel Ponce’nin keman konçertosunu seslendiriyor. Piyanist, vurmalı çalgılar sanatçısı, müzik öğretmeni kimliklerinin yanı sıra besteci ve orkestra şefi olarak 20. yüzyıl Meksika’sının en önemli sembollerinden olan José Pablo Moncayo’nun “Meksika’nın ikinci milli marşı” olarak adlandırılan “Huapango” eseri de konserde müzikseverlerle buluşuyor.

 

Keman sanatçısı Marta Olvera’nın solist olarak yer alacağı ve Dağhan Doğu’nun yöneteceği konserde, Meksika’nın özünü bestelerine aktaran Arturo Márquez’in “La Conga del Fuego” ve “Danzon No:2” eserleri de çalınıyor.

 

16 Mayıs Perşembe akşamı saat 20.00’de gerçekleştirilecek konserin biletleri Sanat Cepte mobil uygulaması, BBDSO resmî web sitesi bursasenfoni.gov.tr vebiletiva.com’un yanı sıra Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu BBDSO Müdürlüğü Gişesi ve konser akşamı AKKM Merinos Gişesi’nden satın alınabiliyor.

Etiketler: BBDSO  Ponce  Moncayo