Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » "Caz nereye doğru evriliyor?"

"Caz nereye doğru evriliyor?"

"Caz nereye doğru evriliyor?"07 Haziran 2018 - 11:06
“Caz nereye doğru evriliyor? Cazın geleceği, geleceğin cazı nasıl olacak? Genç cazcılar nelerden esinleniyor, nasıl bir caz hayal ediyorlar?” bu sorular, 25. İstanbul Caz Festivali’ne doğru gerçekleştirecek panelde yeni nesil müzisyenleri ve eleştirmenlerine sorulacak.

Cazın dünyada ve Türkiye'de ilerlediği yön, yeni üretimler, cazda yeni soluklar, cazdan kopan veya caza eklenen yeni türler bu panelde akademisyen Orhan Tekelioğlu’nun moderatörlüğünde irdelenecek. Panelin konuşmacıları caz ve dünya müziği alanında 50 yılı aşkın tecrübesiyle ülkemizin en önemli ve yenilikçi müzisyenlerinden Okay Temiz, Salon İKSV’nin yöneticilerinden Deniz Kuzuoğlu, son dönemin önde gelen caz müzisyenlerini bünyesinde toplayan Berlin ve İstanbul temelli plak şirketi Kabak & Lin’den Onur Çelikkol ve geçtiğimiz yılın Genç Caz kazananlarından müzisyen Bidar Kalender olacak.

 

Bu panelin katılımcıları önümüzdeki günlerde İstanbul Caz Festivali web sitesi ve sosyal medya hesaplarından açıklanacak. Panelin ardından gece, hip-hop ve soul'u cazla harmanlayan genç ve dinamik grup JmH feat. Bidar Kalender ile devam edecek.Panele katılanlar konseri de ücretsiz izleyebilecekler. 

 

Panel 4: Caz ve Dahası

8 Haziran, Kaset Mitanni

19.00-20.30 söyleşi

20.30-21.30 DJ Set

21.30- JmH feat. Bidar Kalender & Kamufle

Moderatör: Orhan Tekelioğlu