Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » CSO, Cumhurbaşkanı ile Kayseri'de buluşacak

CSO, Cumhurbaşkanı ile Kayseri'de buluşacak

CSO, Cumhurbaşkanı ile Kayseri'de buluşacak17 Ekim 2013 - 11:10
Doğuş Grubu'nun ana sponsorluğunu yaptığı, Rengim Gökmen yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, dördüncü kez Anadolu turnesine çıkıyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün izleyeceği Kayseri konserinde solistler İdil Biret ve Cihat AşkınDünyada bugüne kadar kesintisiz devamlılık sağlamış, en köklü senfoni orkestralarından biri olan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), Doğuş Grubu ve üniversiteler iş birliği ile 22-28 Ekim tarihleri arasında 5 şehirde düzenleyeceği 5 konserle, İç Anadolu ve Doğu Anadolu üniversitelerindeki gençler ve bu şehirlerdeki klasik müzik tutkunları ile buluşacak. CSO, ayrıca 25 Ekim Cuma günü Kayseri Valiliği’nin ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün katılacağı özel bir konserde sahne alacak.

Doğuş Grubu, bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek projeyle klasik müziği Türkiye’deki tüm gençlere sevdirmeyi ve uzun vadede bu müzik türüne ülkemizde hak ettiği önemi kazandırmayı hedefliyor.

Bu yılın ilk durağı Yozgat

22 Ekim’de Yozgat Bozok Üniversitesi ile başlayacak “Kampüste Senfonik Akşamlar” turnesi, 23 Ekim Çarşamba günü Nevşehir Üniversitesi’nde devam edecek. CSO, 26 Ekim tarihinde Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde gerçekleşecek konserin ardından, 28 Ekim Pazartesi günü Malatya İnönü Üniversitesi’nde vereceği konserle turneyi noktalayacak. CSO, 4 ildeki müzikseverlerle saat 19.30’da buluşacak.

Şef Rengim Gökmen yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası; Yozgat ve Nevşehir konserlerinde dünyaca ünlü piyanist İdil Biret’e; Sivas ve Malatya konserlerinde ise ünlü keman sanatçısı Cihat Aşkın’a eşlik edecek.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül CSO’yu Kayseri’de izleyecek

CSO, turne devam ederken 25 Ekim’de Kayseri’de İdil Biret ve Cihat Aşkın’a eşlik edeceği özel bir konser gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün katılımıyla gerçekleştirilecek bu özel konser Kayseri Valiliği’nin ev sahipliğinde Merzifonlu Kara Mustafa Paşa Kervansarayı’nda gerçekleşecek.

Hedef 5000’in üzerinde öğrenciye ulaşmak

Konserlerin yapılacağı illerin seçiminde öncelikle ilde mevcut bir senfonik orkestranın olmaması ve o ili CSO’nun yakın geçmişte veya şu ana kadar hiç ziyaret etmemiş olması gibi kriterlerin dikkate alındığı “Kampüste Senfonik Akşamlar” projesi ile bu yıl 5 ilde 5000’in üzerinde öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.