Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Dahi piyanist Türkiye'ye geliyor

Dahi piyanist Türkiye'ye geliyor

Dahi piyanist Türkiye'ye geliyor06 Mayıs 2015 - 02:05
Güney Koreli dahi piyanist Sunwook Kim, 9 Mayıs’ta İstanbul The Seed'de konser verecek

Dünyaca ünlü piyanist Sunwook Kim, İstanbul Resitalleri kapsamında 9 Mayıs cumartesi akşamı saat 20.00'da Emirgan'da The Seed'de sahne alacak. Bach, Scriabin ve Schubert'in eserlerini yorumlayacak olan Güney Koreli piyanistin birçok yarışmada birinciliği bulunuyor.

 

2006 Leeds Uluslararası Piyano Yarışması Birincisi Kim, yarışmaya 48 ülkeden katılan 235 piyanist arasından birincilik kazanarak dünya piyanistleri arasına giriş yaptı. 2005 İsviçre Uluslararası Clara Haskil ve 2004 Almanya Uluslararası Ettlingen piyano yarışmalarında da "Birincilik" unvanı ile döndü. Kore, İngiltere, İtalya, Almanya, Belçika, Amerika, Japonya, Brezilya gibi dünyanın farklı ülkelerinde resital ve konserler veren Kim'in ilk albümü, kayıt kalitesi ve sanatçı seçimi ile klasik müzik dünyasında bir referans niteliği taşıyan Deutsche Grammophon tarafından yayınlandı.

 

Londra Senfoni Orkestrası, Tokyo Filarmoni Orkestrası, Berlin Senfoni Orkestrası, NHK Japon Senfoni Orkestrası, Seul Filarmoni Orkestrası, Fransız Radyo Filarmoni Orkestrası, Royal Concertgebouw Orkestra, Royal Scottish National Orkestra ve BBC Filarmoni Orkestrası gibi dünyanın bilinen belli başlı orkestralarıyla aynı sahneyi paylaşan Kim, Seul Filarmoni Orkestrası eşliğinde Myun-Wung Chung batonu altında Beethoven'ın 5 numaralı 'İmparator' konçertosunu seslendirdiği albümü Deutsche Grammophon etiketiyle Nisan 2013'te yayınlandı.