Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Damon Albarn Caz Festivali'ni açıyor

Damon Albarn Caz Festivali'ni açıyor

Damon Albarn Caz Festivali'ni açıyor25 Haziran 2016 - 04:06
23. İstanbul Caz Festivali, 27 Haziran'da Damon Albarn ve Suriyeli Müzisyenler Orkestrası konseriyle Harbiye Açık Hava'da başlıyor. 28 Haziran Salı akşamı ise Nile Rodgers, Chic ile KüçükÇiftlik Park'ta '70'leri yaşatacak
İstanbul Müzik Festivali, yarın ve salı günü gerçekleşecek iki konserle 23. yaşını kutlayacak. İKSV’nin düzenlediği festivalin açılış konserinde Britpop ile başladığı müzik kariyerinde el atmadığı tür, ülke ve insan neredeyse kalmamış Damon Albarn, dört yıl önce başlattığı Africa Express projesi çerçevesinde Suriyeli Müzisyenler Orkestrası ve Rachid Taha'nın da aralarında yer aldığı konuklarla 27 Haziran akşamı Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi'nde olacak. Orijinal ismi Suriye Ulusal Arap Müziği Orkestrası olan ve üyeleri savaş nedeniyle dünyanın dört bir yanına dağılan Şam merkezli orkestra, yedi sene önce birlikte çaldıkları Albarn'ın inisiyatifiyle bu yıl turneye çıktı. Hem Albarn'ın ismi hem de göçe zorlanmış ve tekrar bir araya gelmiş müzisyenlerin hikâyesi, açılış konserini festivalin belki de en ilgi çekici etkinliği yapıyor. İKSV, Vehbi Koç Vakfı ve Sabancı Vakfı’nın desteğiyle gerçekleşen özel bir işbirliğiyle izleyiciler arasında Türkiye’de yaşayan Suriyeli sığınmacıların da yer alması sağlanacak.
 
 
İkinci konserin yıldızı da müzik üzerinde Albarn kadar etkisi olan bir isim. '70'lerde Chic grubuyla disko döneminin en büyük hitlerine imza atan, David Bowie'den Madonna'ya sayısız ismin albümlerine katkıda bulunmuş, üç yıl önce Daft Punk'ın "Get Lucky"si ile yeniden aramıza dönmüş ayaklı pop müzik tarihi Nile Rodgers, Chic ile 28 Haziran akşamı KüçükÇiftlik Park'ı '70'lere geri döndürecek.