Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » DasDas tiyatro ve konserlere devam ediyor

DasDas tiyatro ve konserlere devam ediyor

DasDas tiyatro ve konserlere devam ediyor04 Şubat 2019 - 10:02
Yeni haftada ‘DasDas’ kapalı gişe tiyatro oyunlarını ve çok özel konserleri İstanbullu sanatseverlerle buluşturmaya devam edecek.

Sahnelenmeye başladığı günden bu yana biletleri dakikalar içinde tükenen, usta oyuncu Şener Şen’in, tam 40 yıl aradan sonra yeniden Lütfü Usta rolüyle sahnede olduğu ‘Zengin Mutfağı’ oyunu 4, 5, 13 ve 14 Şubat akşamlarında DasDas Sahne’de seyirciyle buluşmaya devam ediyor. Cumhuriyet tarihinde görülmüş en büyük işçi hareketi olan 15-16 Haziran 1970 olaylarının zengin bir ailenin mutfağına yansımasını anlatan Vasıf Öngören’in unutulmaz eserinde Şen’e Gizem Ergün, Onay Kaya, Uğur Arda Başkan ve Kutay Sandıkçı gibi genç oyuncular eşlik ediyor.

 

Ceren Boz’un kaleminden çıkan, Nagihan Gürkan’ın yönettiği ‘Şimdiki Zaman’ oyunu 5 Şubat akşamı DasDas Atölye’de sahnelenecek. Ceren Boz ve Bengü Bektaş oynadığı ‘Şimdiki Zaman’da, insanın zaman karşısındaki çaresizliği anlatılıyor.

 

10 Şubat Pazar günü Altıdan Sonra Tiyatro ve D22’nin ortak çalışması olan, George Orwell’in kült eseri ‘Hayvan Çiftliği’sahnelenecek. Yönetmenliğini Yiğit Sertdemir’in üstlendiği oyunda Altıdan Sonra Tiyatro ve D22’den toplam 15 oyuncu yer alıyor. ‘Hayvan Çiftliği’nde bütün hayvanların eşit ama bazılarının daha eşit olduğu bir çiftlik ortamından yola çıkarak dünyada var olan düzene dair sorular sormaya devam ediliyor.

 

 

Geçtiğimiz sezondan bu yana kapalı gişe oynayan ‘Joseph K.’12 Şubat akşamında DasDas’ta tiyatroseverlerle yeniden buluşuyor. Mert Fırat, Didem Balçın, Onur Dilber ve Özgün Aydın’ın rol aldığı oyun, İngiliz yazar Tom Basden’ın imzasını taşıyor. Franz Kafka’nın ölümsüz eseri ‘Dava’dan uyarlanan oyunda bu kült yapıt, modern dünyanın labirentlerine bırakılıyor.

 

15 Şubat akşamı ise “DasDas Sahne” özel bir konsere ev sahipliği yapacak. Koray Candemir ve Harun Tekin’in sevdikleri şarkıları çalıp seyircilerle evlerindeymiş gibi muhabbet ettiği, hep kapalı gişe devam eden "Şakalı Akustik", meydan sahne farkıyla izleyicilerle buluşacak.