Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » David Bowie doğum gününde anılıyor

David Bowie doğum gününde anılıyor

David Bowie doğum gününde anılıyor08 Ocak 2018 - 01:01
Bugün, çağın en önemli müzisyenlerinden David Bowie'nin doğum günü. 8 Ocak 1947'de doğan David Bowie, 10 Ocak 2016'da aramızdan ayrılmıştı. David Bowie'nin doğum günü şerefine Let's Dance şarkısının daha önce dinleyicilerle buluşmayan bir demosu yayınlandı.

İhsan Dindar - Milliyet Sanat

Müziğe damga vuran isimlerden biri olan David Bowie yaşasa bugün 71 yaşında olacaktı. İmza attığı onlarca şarkı ve sayısız konserin yanı sıra hayatıyla da bir devrin sanat yaşamına yön veren isimlerden olan David Bowie, aktörlükte de kendisini göstermişti.

 

10 Ocak 2016'da New York'ta hayatını kaybeden David Bowie'nin ölmeden kısa bir süre önce son stüdyo albümü Blackstar yayınlanmıştı. Kariyeri boyunca 140 milyon albüm satışı gerçekleştirip büyük bir başarıya imza atan David Bowie'nin şöhreti, 1970'li yıllarda doğup büyüdüğü Londra'dan dünyaya yayılmıştı. Space Oddity, Wild is the Wind, Ashes to Ashes, Absolute Beginners, I'm Deranded, The Man Who Sold the World ve Let's Dance gibi sayısız hite imza atan David Bowie çok sayıda filmde de rol almıştı. İkiz Tepeler, Absloute Beginners, Labirent, Prestij, The Hunger gibi yapımalrda rol alan David Bowie oyunculuk kariyeriyle de adından söz ettirmişti.

 

71. doğum gününde anılan müzisyenin en bilindik şarkılarından biri olan Let's Dance'in demo versiyonu bu vesileyle dinleyiciyle buluştu. İlk olarak David Bowie'nin kariyerinin zirvesinde yer aldığı dönemlerde, 1983 yılında yayınlanan Let's Dance, müzisyenle özdeşleşmiş parçalardan biri olma özelliği de taşıyor. 

 

Biz de sanatçıyı en güzel şarkılarından biri olan The Man Who Sold The World ile anıyoruz...