Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Dolores O'Riordan hayatını kaybetti

Dolores O'Riordan hayatını kaybetti

Dolores O'Riordan hayatını kaybetti16 Ocak 2018 - 08:01
İrlandalı müzik grubu The Cranberries'in solisti Dolores O'Riordan hayatını kaybetti. 90'lara damga vurmuş pek çok şarkıyı seslendiren Dolores O'Riordan 46 yaşındaydı.

The Cranberries grubunun solisti Dolores O'Riordan hayatını kaybetti. 46 yaşındaki müzisyen stüdyo kayıtları için bulunduğu Londra'daki otel odasından cansız bir şekilde bulundu. 2017 yılında grubu The Cranberries ile bir albüm çıkaran Dolores O'Riordan, yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle Avrupa ve Kuzey Amerika turnelerini iptal etmek zorunda kalmıştı.

Sırt ağrısı yüzünden konser takvimini iptal eden Dolores O'Riordan son olarak D.A.R.K isimli rock grubuyla çalışıyordu. Ölüm nedenine dair resmi bir açıklamanın yapılmadığı Dolores O'Riordan'ın üç çocuğu bulunuyor. 

 

Ölüm haberi sonrası büyük üzüntü ve satış patlaması
Dolores O'Riordan'ın ölüm haberi hayranları arasında büyük üzüntü yarattı. Özellikle 90'lı yıllarda pek çok kült şarkıyı seslendiren Dolores O'Riordan'ın ölüm haberinin ardından imza attığı albümlerin satışlarındaki artış dikkat çekti. Sosyal medyada da geniş yankı bulan ölüm haberi sonrası birçok ünlü isim duygusal paylaşımlarda bulundu.