Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Elemental Sound avantajlı dönem biletleri satışta

Elemental Sound avantajlı dönem biletleri satışta

Elemental Sound avantajlı dönem biletleri satışta08 Mart 2018 - 11:03
Doğanın tam ortasında, dört farklı elementten oluşan ve özgün seslerden beslenen bir festival doğdu. Müziğin farklı renklerini bir araya getirecek Elemental Sound’un dört sahneye yayılacak festival programından ilk isimler açıklandı.

Gökyüzünün, toprağın, denizin ve ormanın her daim fonda olacağı Elemental Sound, Fire, Air, Water ve Earth sahnelerine yayılacak programında birbirinden değerli sanatçılara/gruplara, atölyelere ve daha pek çok aktiviteye ev sahipliği yapacak.

 

Organik ve sentetik seslerin eşsiz buluşması: David August

Sahnede bazen tek başına, bazen de Alman Senfoni orkestrasıyla büyüleyici performanslar sergileyen David August, henüz 22 yaşındayken çıkardığı “Times” albümüyle bir müzik mucizesi olduğunu tüm dünyaya kanıtladı. Genç bir prodüktör için en zor şey ilk albümü yayınlamaktır. David August, ilk albümünü yayınladığı zaman asla kolaya kaçmayarak ortaya muazzam müzik bileşenleri çıkarıyor. Bir Hamburglu olan David August bugün 27 yaşında ve Elemental Sound’da Fire sahnesinde müziğin en yeni ve en ateşli hallerinden birini sergileyecek.

 

Melankolik vokallerle süslü zihin açıcı tekno: HVOB

Müzik sahnesinde henüz beş yıllık bir geçmişi olsa da HVOB, kurucuları Anna Müller ve Paul Wallner’in vizyoner ruh bileşimiyle kısa sürede elektronik müzik sahnesinde saygın bir yer edinmeyi başardı. Avusturyalı ikili, 21. yüzyılın pop çizgisini melodik seslerle tekno müziğine taşıyarak kendi yolunda yürümeye devam ediyor. 2015 yılında yayımlanan ilk “Trialog” uzunçaları ve geçtiğimiz yıl Winston Marshall ile gelen “Silk” isimli konsept albümleri ile ocağın ateşini iyice açtı. Paul’un minimal tekno düzeni, Anna’nın yumuşacık vokaliyle ortaya çıkan dans müziği, Xuma Village’in muhteşem doğasına karışarak Fire sahnesinde dinleyiciyle buluşacak.

 

Doğu motifleriyle süslü house müzik: Unders

Almanya’dan sonra prodüktör yetiştirme konusunda tescilli ülkelerin başında gelen Hollanda’dan yarışmaya katılan Unders, house çatısı altında kendi yolunu bulmayı başarmış bir isim. Özellikle 2016 yılında yayımladığı doğu motifleriyle süslü “Syria” şarkısı ile elektronik müzik sahnesine yeni marş kazandıran Unders, bugüne kadar Burning Man ve Fusion olmak üzere pek çok önemli festival kadrosunda yerini aldı. Kendi prodüksiyonlarının yanı sıra Stimming, Satori, Jonas Saalbach, Noraj Cue, Mira, Nico Stojan ve Edu Imbernon gibi önemli isimlere de remiksler hazırlayan Unders, 14 Temmuz’da Elemental Sound’daki Air sahnesinde yerini alacak.

 

Özgürlük, barış ve ışıkla dolu ezgilerin sahibi: Light in Babylon

Çeşitlilik, özgürlük, barış ve ışıkla dolu ezgilerle 2010 yılında kurulan Light in Babylon, çok kültürlü birlikteliğin eşsiz bir müzikal dışa vurumu. Gezgin ruhlarının dolaştığı telaşlı sokaklarda dingin müzikleriyle 2012 yılında ilk albümleri “Life Sometimes Doesn’t Give You Space”i yayımlayan grup, bugüne kadar başta Türkiye olmak üzere Almanya, İsviçre, Fransa, Finlandiya ve Hindistan gibi pek çok ülkeye müziklerini ulaştırmayı başardı. Orta Doğu’nun kültürel füzyonunun müzik sahnesine en naif yansımalarından biri olan 2016 çıkışlı son albümleri “Yeni Dünya”yı da yanlarına alarak 14 Temmuz’da Elemental Sound’daki Air sahnesine yerleşecek.

 

Electro kraut’tan afro beat’e uzanan kozmik bir yolculuk: Islandman

Tanıdık notalar, tanıdık sesler, büyüleyici sahne ışıkları… Islandman’in performansını izledikten sonra aklınızda hep bunlar kalacak ve o tanıdık melodilerin evirilişine şahit olduğunuz için kendinizi şanslı hissedeceksiniz. Tolga Böyük’ün solo projesi olarak dünyaya gelen Islandman, electro kraut’tan afro beat’e uzanan kozmik bir yolculukta açık havaya karışabilen dans hareketleriyle Elemental Sound’da yerini alacak. Gerçek bir müzik tutkununun sunacağı muhteşem performans için Xuma Village’daki Air sahnesinde yerinizi alın.

 

Synthwave ve electronica güzelliği: Mind Shifter

Yerli sahnemizin synth ile kusursuz birleşimler ortaya çıkaran grubu Mind Shifter, 14 Temmuz’da Xuma Village’daki Fire sahnesinde olacak. Mind Shifter’ın melodileri hayatı ve dünyayı sevmek üzerine olduğu gibi sorgulayan ve isyankar tarafını da ortaya koyuyor. Pikselli atari oyunlarından bilim kurgu filmlerinin karanlık atmosferine ışık hızıyla geçiş yapabilen ve zaman köprüsünü dans pistine dönüştürebilen Mind Shifter’ın yarattığı enerjiye kapılmamak elde değil.