Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Eren Yahşi İstanbul'da konser verecek

Eren Yahşi İstanbul'da konser verecek

Eren Yahşi İstanbul'da konser verecek16 Ekim 2018 - 02:10
Türkiye’nin genç yeteneklerinden piyanist Eren Yahşi, 24 Ekim 2018 Çarşamba akşamı Kadıköy Yeldeğirmeni Sanat’ta müzikseverlerle buluşacak

Romantik dönem müziğinin en önemli bestecilerinden Chopin’in eserlerini seslendirecek Eren Yahşi, İstanbul’da ilk resitalini verecek. Menajerliğini Polka Music Production’ın yaptığı başarılı piyanist, saat 20:00’de başlayacak resitalde, Chopin’in III. Piyano Sonatı, Scherzo, Nocturn ve Polonez gibi döneminde geliştirdiği yenilikçi formlardan seçilmiş eserleri yorumlayacak. Fiyatı 20 TL olan konserin biletleri, Biletix üzerinden satışa sunuluyor.

 

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Ana Sanat Dalı öğretim görevlisi olan Eren Yahşi, bugüne kadar ABD, Fransa, Polonya, Azerbaycan, Avusturya gibi pek çok ülkede verdiği konserlerle adından söz ettirdi. Ulusal ve uluslararası başarılarıyla dikkat çeken Yahşi; ABD 1. Olga Kern Uluslararası Piyano Yarışması’ndan “Aspiration Special Prize” ödülü, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü’nden Sanata Teşvik Ödülü, Polonya 1. “Performance Without Limits” Piyano Yarışması’ndan üçüncülük ödülü, Washington “World Pianist Invitational” Piyano Yarışması’dan “Fenomen Finalist Ödülü”, Gümüşlük 1. Adnan Saygun Bodrum Piyano Yarışması’ndan ve Eskişehir 2. Ulusal Genç Yetenekler Piyano Yarışması’ndan birincilik ödülü kazandı.