Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Fahir Atakoğlu Zorlu PSM sahnesinde

Fahir Atakoğlu Zorlu PSM sahnesinde

Fahir Atakoğlu Zorlu PSM sahnesinde12 Aralık 2018 - 11:12
Başarılarıyla ve olağanüstü yeteneğiyle dünya caz sahnesine adını yazdıran ünlü piyanist ve besteci Fahir Atakoğlu, 27 Şubat’ta Zorlu PSM’de müzikseverlerle buluşacak.

Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fahir Atakoğlu, 27 Şubat akşamı Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesi’nde sevenlerine eşsiz bir deneyim sunmaya hazırlanıyor. Değişik müzik kültürlerini bir araya getirirken Türkiye ile de etkileyici bir bağ kuran Fahir Atakoğlu, özellikle senfonik çalışmaları ve film müzikleri ile dünya çapında büyük ilgi gördü. Başarısı birçok uluslararası ödülle tescillenen sanatçının bugüne kadar 17 ülkede toplam 14 albümü yayımlandı ve 2 milyondan fazla satıldı.

 

Avrupa ve Amerika’da müzik festivallerinin aranan isimlerinden olan Atakoğlu’nun besteleri, müzik dünyasının prestijli dergilerinden Jazziz Dergisi tarafından “gerçek anlamda küresel jazz” olarak tanımlandı. Tümü kendi bestelerinden oluşan “Istanbul in Blue” albümüyle 7 dalda Grammy’e aday gösterilen değerli sanatçı, Horacio El Negro, Anthony Jackson, Mike Stern, Wayne Krantz, Bob Franceschini gibi caz dünyasının devleriyle de birlikte çalıştı. Fahir Atakoğlu, Atlantic Records’un kurucusu Ahmet Ertegün tarafından Avrupa’nın günümüzdeki en önemli piyanist ve bestecilerinden biri olarak gösterildi.