Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » "Gerçek köklerimi keşfettim"

"Gerçek köklerimi keşfettim"

"Gerçek köklerimi keşfettim"20 Haziran 2019 - 07:06
Türkiye’de önemli bir hayran kitlesi bulunan İsviçreli grup Kadebostany, Midsommar Festivali kapsamında 22 Haziran Cumartesi akşamı Küçükçiftlik Park’ta İstanbullu müzikseverlerin karşısına çıkacak. Festivaldeki performansları öncesi grubun kurucusu Guillaume de Kadebostany Türkiye tutkusundan Eskişehirspor’a kadar İhsan Dindar'ın tüm sorularını yanıtladı.

İhsan Dindar - İstanbul

 

Kuzey Avrupa'nın en köklü kültürel geleneklerinden olan ve yazın gelişini sembolize eden Midsommar Yaz Dönümü festival konsepti, Türkiye’de ilk kez About Nights sunumu ve Profun Creative Events organizasyonu ile 22 Haziran Cumartesi günü İstanbul'un merkezindeki kaçış noktası KüçükÇiftlik Park'ta!

 

Bundan yıllar önce kurduğunuz bir Kadebostany Cumhuriyeti var. Bu cumhuriyet ne anlama geliyor?

15 yıl önce Kadebostany Cumhuriyetimi yarattım. O dönemde kökenlerime dair araştırmalarda bulunuyordum ve ideal köklerimi bulacağımı düşünüyordum. Bu konsept içerisinde araştırmalarıma devam ederken o sırada gerçek köklerimi keşfettim. Cezayir!

 

Birkaç yıl önce Kadebostany’de bir solist değişimi yaşandı. Yeni vokal ile uyumunuz hakkında ne söylemek istersiniz?

Farklı sanatçılar, şarkıcılar ve müzisyenlerle iş birliği yapmayı seven biriyim. Dolayısıyla Kadebostany her daim kendini yeniden icat eden bir yapı. Bu evrim ve yeni bir şeyler için hazırlıklar süreklilik arz etmekte.

 

Türkiye’de önemli bir hayran kitleniz var. Siz bunu neye bağlıyorsunuz?

Türkiye’ye sık sık gelmekteyiz. Bu kimi zaman konser kimi zaman dj set için olabiliyor. Geçtiğimiz dönemde Kapadokya’da yönetmen Hasan Kuyucu ve fotoğraf yönetmeni Firar Güney Kayran ile birlikte video klip de çektik. Bu ülkeyi gerçekten çok seviyorum. Türk milletine de büyük saygım var. Sıklıkla Türkiye’nin Kadebostany Cumhuriyeti’nden sonraki ikinci evim olduğu hissine kapılıyorum.

 

Midsummer Festivali kapsamında yeniden İstanbul’da olacaksınız. Nasıl hissediyorsunuz?

Harika hissediyorum. 10 kişilik ekibimle geliyorum. Bunun içinde müzisyen arkadaşlar, görsel sanatçılar ve teknik ekip de var. İzleyiciler nezdinde o günü unutulmaz kılmak için çalışıyoruz.

 

Az önce de bahsettiğiniz gibi Mind If I Stay adını taşıyan şarkınızın klibi Kapadokya’da çekildi. Klipte Aşık Veysel’e de bir selam var. Türk halk müzik geleneği hakkındaki düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz?

Aşık Veysel’e ait müziğin kipte olmasını bana yönetmen Hasan Kuyucu tavsiye etti. Bana, Aşık Veysel’in hikayesini anlattı. Klipte o şekilde kullanmak da bir doğallık kattı. Türkiye’de günümüz müziğini de takip etmekteyim. Gaye Su Akyol’dan Selda Bağcan’a Sezen Aksu’ya kadar…

 

Eskişehirspor tribünleri “Walking with a ghost” şarkınızı marş yaptı. Dinleme fırsatınız oldu mu? Neler hissettiniz?

Muhteşem hissettim. Bununla gurur duyuyorum. Şarkının sözlerini çok etkileyici ve duygusal bir biçimde değiştirip uyarlamışlar. Benim şarkımı seçip bu hikayeye dahil ettikleri için çok mutlu oldum.  Geçtiğimiz aylarda Eskişehir’i ziyaret ettim. Orada bizi kral ve kraliçe gibi karşıladılar. O yakınlığı hiçbir zaman unutmayacağım.

 

Peki yakında bizimle paylaşacağınız bir porjeniz var mı?

Elbette. Çok yakında yeni teklimizi yayınlayacağız. Halihazırda onun klip çekimi aşamasındayız.

 

ihsan.dindar@milliyet.com.tr