Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » "Ghost benim için bir meydan okuma"

"Ghost benim için bir meydan okuma"

"Ghost benim için bir meydan okuma"10 Ekim 2018 - 04:10
Ghost müzikali 19-28 Ekim tarihleri arasında Zorlu PSM'de 13 performansla sanatseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Sinema tarihinin bu kült yapımının müzikal uyarlamasında Willie Lopez karakterini canlandıracak olan Jules Brown'a performansı öncesi sorularımızı yönelttik.

İhsan Dindar - İstanbul

 

Rick Aviles’in canlandırdığı Willie Lopez karakteriyle karşımıza çıkıyorsunuz. Neler hissediyorsunuz?

 

Willie Lopez'i oynamaktan büyük heyecan duyuyorum. Rick Aviles bu rolde o kadar tanındı ki, bu benim için zorlu bir meydan okuma olacak. Açıkçası, Rick'in rolünde sergilediklerini gösteriye katmak istiyorum ama aynı zamanda da kendimden bir şeyler olsun istiyorum. Çünkü bu imitasyondan daha ilginç.

 

13 gösterilik bir performansla İstanbul’da olacaksınız. Böylesine yoğun tempoda nasıl hazırlanıyorsunuz?

Şanslıyım ki hazırlanmak için çok fazla zamanım var. Fiziksel ve zihinsel olarak ısındığımdan ve sağlıklı kaldığımdan emin oluyorum. Her sabah erkenden kalkarım ve genellikle sabahları egzersiz yaparım. Daha sonrasında da tiyatroya birkaç saat öncesinden gelirim. Genellikle senaryomu da yanımda taşıyorum ve sadece hedeflerime ve hedeflerime bakıyorum. Özellikle bu benim için yeni bir gösteri.

 

Sinema tarihinin bu kült yapımının müzikal uyarlamasında karşılaştığınız herhangi bir zorluk oldu mu?

Ben her zaman zorluklar olduğunu düşünüyorum. Ancak yönetmen ve yapımcılar ne istediklerini biliyor ve bu da işleri daha kolay hale getiriyor.  Bu gösteri iki yıl önce hazırlandı. Bu yüzden nasıl adapte edileceğine ve sahneye konulacağına dair zorlukla karar verildi. Bizim zorlandığımız nokta, Ghost’u “bizim” haline getirmekte ve kendi izimizi bırakmakta oldu.

 

Müzikali izlemeye gelecek olan sanatseverlerde nasıl bir etki bırakmayı hedefliyorsunuz?

Bence bu müzikal güzel bir aşk öyküsü dolayısıyla da seyircinin duygusal olarak hareket etmesini bekleriz. İzleyicilerin, Carl ve Molly'nin ana karakterlerine yatırım yapmalarını ve “kazanmalarını” isteriz. Ancak, bu gösteriyi çok eğlenceli kılan bazı şaşırtıcı komedi unsurları da var. Gösteriye çok fazla etki eden ve onu çok keyifli kılan muhteşem ışıklandırma ve ses ile bazı büyük numaralar izleyicileri bekliyor.

 

Venedik Taciri gibi kült bir yapımda rol aldınız. Ghost sonrası benzer bir klasik eserle izleyici karşısına çıkacak mısınız?

Benim için her gösteri  sevdiğim kendi zorluklarını beraberinde getirir. Shakespeare oyunlarından herhangi birini uzun bir süredir oynamadım.  Her oyuncunun Shakespeare temsili oynamayı çok sevdiğini düşünüyorum. RSC ya da Globe için bir gün çalışmak isterim. Bu her zaman benim bir hayalimdi. Arka planım çoğunlukla oyunlarda ve müzikallerde değil, yani "Ghost" benim için kesinlikle yeni bir meydan okuma. Oyunculuk yapmak zorlu bir iştir ve yaşlandıkça aslında çalıştığınız için şanslı olduğunuzu düşünürsünüz. Ben de çalıştığım sürece mutlu oluyorum.

 

Son olarak bu gösteriyi izlemeye gelecek olan İstanbullu sanatseverler için bir mesajınız var mı?

Bizi şehrinize ve ülkenize davet ettiğiniz için teşekkür ederiz. Her zaman İstanbul'u tarih, kültür, yemek ve insanları için ziyaret etmek istemiştim. İstanbul’da gösterimizi sergilemek için sabırsızlanıyorum. Umarım şovdan hoşlanırsınız.

 

ihsan.dindar@@milliyet.com.tr

http://instagram.com/ihsandinovski