Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Gitar Festivali başlıyor

Gitar Festivali başlıyor

Gitar Festivali başlıyor17 Mart 2019 - 01:03
8 Nisan Aynalı Geçit’te Arjantinli ünlü gitarist Ricardo Moyano’nun konseriyile başlayacak olan Gitar Festivali'nde 13 Nisan'a kadar farklı konserler gerçekleştirilecek.

9 Nisan, Salıg ünü akşamı ünlü Brezilyalı besteci H. Villa-Lobos'un anısına, Türk gitar virtüöz’ü Bekir Küçükay’ın arp sanatçısı Yonca Özkan’la birlikte verecekleri görkemli konserle devam edecek.

 

10 Nisan, Çarşambagünügitar festivalinin konuğu, başarılı albümleri ile eleştirmenlerden büyük övgü alan ve müzik otoritelerinin “yeni neslin en ümit vaat eden gitaristler arasında gösterilen gitarist Bilal Karaman. 190 ülkede canlı yayınlanan “Unesco Jazz day Allstar” konserinde Türkiye’yi temsil eden Bilal Karaman’ın konseri festival’de sanat severlerle buluşacak.

 

İstanbul GG Gitar Festivali 10 Nisan, Çarşamba akşamı, efsane basçı Kai Eckhardt ve Trilog Gurtu gibi yıldız müziklerle sahne almış otoriteler tarafından en yetenekli perdesiz gitar virtüözü olarak gösterilen gitarist besteci Cenk Erdoğan’ın kendi bestelerini seslendireceği konserle devam edecek.

 

İspanya, Santiago’de compostela aldığı ustalık eğitiminin ardından çalışmalarına Türkiye’de devam eden, Arjantin’deki ünlü Guitarras del Mundo başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesindeki festivallerde yer alan gitarist Hüsrev İsfandiyaroğlu, 12 Nisan, Cuma akşamı Aynalı Geçit Konser Salonunda müzikseverlerle buluşacak.

 

İstanbul GG Gitar Festivali 13 Nisan, Cumartesi akşamı, bir başka perdesiz gitar virtüözü yetenekli müzisyen Erkin Çavuş ve gitarist-besteci ve prodüktör Alman müzisyen Reentko Dirks’den oluşan “Duo Kalkan” ikilisinin vereceği konserle sona eriyor. Klasik Batı müziği ile Anadolu ve Doğu arasında bir müzikal köprü oluşturan ikili, kendi bestelerinin yanında tanınmış film müzikleri ve Anadolu ezgilerine de yer verecek.

Etiketler: Gitar Festivali  gitar