Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Gomidas doğum yıl dönümünde anılıyor

Gomidas doğum yıl dönümünde anılıyor

Gomidas doğum yıl dönümünde anılıyor26 Eylül 2019 - 01:09
Besteci ve müzikolog Gomidas, doğumunun 150. yılında Türkiye ve dünyadan birçok sanatçının katılacağı özel bir konserle İstanbul’da anılıyor.

Ermeni besteci ve müzikolog Gomidas, doğumunun 150. yılında Türkiye ve dünyadan birçok sanatçının katılacağı özel bir konserle İstanbul’da anılıyor. “Aydınlık Sabahın Sesi” konseri 7 Ekim’de saat 20:30’da Cemal Reşit Rey’de!

 

Anadolu Kültür, Kalan Müzik ve Maxim Gorki Theater işbirliğiyle düzenlenen konserde Gomidas'ın beste ve derlemelerini Türkiye, ABD ve Ermenistan’dan konuk sanatçı ve topluluklar seslendirecek.

 

Bu isimler arasında Aynur Doğan, Ertan Tekin, Karatzayn Quartet, Kevork Tavityan, Levon Eroyan, Lusavoriç Çocuk Korosu ve Sevana Tchakerian, Pervin Chakar, Şevval Sam, Vomank müzik grubu, Yerkaran Projesi’nin yanı sıra Ermenistan’dan GOGHT müzik grubu ve ABD’den Ara Dinkjian ve Zulal Trio yer alıyor.

 

Gomidas’ın, kültürel hafızanın korunmasına ve aktarımına ilişkin önemli bir örnek teşkil eden müzikoloji alanındaki çalışmaları ne yazık ki bugüne dek Türkiye’de bu alanda yapılan araştırmalara yeterince yansımamış ve müzikseverlere tanıtılamamış durumda. Bu konser, Gomidas’ı tanıtmayı ve onun bıraktığı müzik mirasına dikkat çekmeyi amaçlıyor.

 

Saat 19:30'dan itibaren fuaye alanında Birzamanlar Yayıncılık tarafından hazırlanan Gomidas sergisi ve kitap tanıtımının yanı sıra Muscari Association ve Family Care Foundation işbirliğiyle Gümrü'de (Ermenistan) üretilen Gomidas seramik koleksiyonu sergilenecek.

 

Konser, Almanya Dışişleri Bakanlığı, Allianz Kulturstiftung ve Calouste Gulbenkian Foundation tarafından desteklenmektedir.