Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Grup Gündoğarken’den retro albüm müjdesi

Grup Gündoğarken’den retro albüm müjdesi

Grup Gündoğarken’den retro albüm müjdesi27 Aralık 2018 - 11:12
rup Gündoğarken’in usta ismi Burhan Şeşen, bugüne kadar yapıp ortaya çıkarmadıkları şarkıları bir retro albümde toplayacaklarını söyledi. Yakın zamanda gerçekleşecek proje için Şeşen, “Sevilir mi bilmiyoruz ama arşiv olarak geleceğe kalsın istedik” dedi.

Grup Gündoğarken’in usta ismi Burhan Şeşen, İstanbul Kadıköy’deki [mecra]’nın Misafir Odası’na konuk oldu. 35 yılı aşan müzik hayatında dillerden düşmeyen birçok şarkıyı besteleyen ve seslendiren, 4 yıldır Müzik Yorumcuları Meslek Birliği’nin (MÜYORBİR) başkanlığını da üstlenen Şeşen, MedyaTava’dan Canan Kaya ve BirGün Gazetesi’nden Burak Abatay’ın sorularını cevaplandırdı.

 

1983 yılında kurulan Grup Gündoğarken’in yakında sevenlerine büyük bir sürpriz yapacağını anlatan Şeşen, “Ağabeyim Gökhan ile kafamız hep şarkı yapmaya odaklanmıştı. Gittiğimiz tatillerde bile ‘Acaba buradan yeni bir şarkı ile döner miyiz?’ diye düşünürdük. 14-15 yaşlarında yaptığımız ve bugüne kadar ortaya çıkarmadığımız şarkıları bir retro albümde topluyoruz. Sevilir mi bilmiyoruz ama arşiv olarak geleceğe kalsın istedik. Aynı şekilde yaptığımız tiyatro müziklerimizi de bir albümde toplayacağız yakında” dedi.

 

Müzik yeteneği annemden

Şeşen Ailesi’ndeki müzik yeteneğinin annesinden geldiğini belirten Şeşen, annesinin olağanüstü bir yorumcu olduğunu, Türk Sanat Müziği’ni tam makamına uygun bir şekilde söylediğini dile getirdi. Şeşen, “Ancak annem sadece mutfakta şarkı söylerdi. O dönemde sahneye çıkamadı. Babam ise çok iyi bir dinleyiciydi. ABD’den 2 bavul plakla dönerdi” diye konuştu. 

 

Rock’n Roll bir hayatım yok

Söyleşide Dilhan Şeşen de babasını yalnız bırakmadı. Babasıyla ‘Sensiz Olmaz’ şarkısını seslendiren genç müzisyen, ailesinin diğer fertleri gibi müzisyenliği seçmemiş olsaydı psikolog olabileceğini belirterek, “Şu an olmam gereken yerdeyim, böylesi daha iyi. İşimi severek yapıyorum. Ben babamı televizyonda izleyerek sürekli müzik dinleyerek büyüdüm. Her çocuk böyle bir ortamın içinde büyüyor sanıyordum. O yüzden öyle pek Rock’n Roll bir hayatım da yok” dedi. Şeşen, kendi jenerasyonundaki şarkıcıların yaptığı müziklerin birbirine benzediğini de söyleyerek “Ben biraz bundan çıkmak ve farklı işler yapmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

 

Büyümüş de küçülmüş gibi okuyor

Kızı Dİlhan’ın şarkı söylerken duyguyu aktarabildiğini anlatan Burhan Şeşen de “Dilhan şarkıyı büyümüş, yaşamış ve küçülmüş gibi söylüyor. Bir yorumcu şarkıya hususiyetini katabilmeli. Bir şey gibi olmayacaksın, kendin gibi olacaksın. Dilhan bu konuda şanslılardan. Bir de bilişim ortamını da çok iyi kullanıyor” dedi.

 

Serhan Şeşen anıldı

Şeşen’in 10 yıl önce 26 yaşında kaybettiği oğlu Serhan Şeşen de söyleşide bir video ile anıldı. Serhan Şeşen’in henüz küçük bir çocukken babasıyla sahneye çıkıp şarkı söylediği görüntüler duygusal anlar yaşattı.