Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Güldestan tek gösteriyle Zorlu PSM'de

Güldestan tek gösteriyle Zorlu PSM'de

Güldestan tek gösteriyle Zorlu PSM'de15 Ekim 2018 - 04:10
Devlet Opera ve Balesi’nin en popüler eserlerinden biri olan ve yılların eskitemediği Güldestan, İstanbul’da bu sezon sadece tek temsil ile sahne alacak. Etkinlik, Zorlu PSM Turkcell Platinum sahnesinde 17 Ekim saat 20:30'da.

Koreograf Beyhan Murphy ve Müzik Direktörü Mercan Dede tarafından hayata geçirilmiş ve ilk gösterimini Haziran 2004 te AKM’de yapmıştır. Ayrıca beş ayrı Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğünden gelen dansçılardan oluşan bir kumpanya ile sahneye koyulan ilk Genel Müdürlük Projesi olma özelliğini taşır.

 

Güldestan on dört sene boyunca Mersin, Antalya, Samsun, İzmir, İstanbul ve Ankara olmak üzere altı Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenmiş; Hollanda, Çin, Almanya, Kıbrıs, Makedonya, Gürcistan, Cezayir, Bosna ve Fransa’da sergilenmiş ve Aspendos Opera ve Bale Festivali, Bodrum Bale Festivali, Bursa Festivali gibi Türkiye’nin önemli festivallerinde yer almış ve Türkiye’de Diyarbakır’dan İzmir’e kadar birçok şehre turne yapmıştır. Devlet Opera ve Balesi’nin en fazla turne yapmış eseridir.

 

MDTistanbul dansçılarına sahnede canlı olarak keman, viyolonsel, ney, kanun, klarnet ve perküsyon olmak üzere minik bir canlı orkestra eşlik etmektedir.

 

Reji ve koreografi: Beyhan Murphy

Müzik: Mercan Dede

Kostüm: İsmail Dede/Ayşegül Alev

Dekor: Işın Mumcu