Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Güneş Kadınları sahneye çıkıyor

Güneş Kadınları sahneye çıkıyor

Güneş Kadınları sahneye çıkıyor27 Kasım 2018 - 04:11
Babylon yakın dönemin en güçlü kadın seslerini sahnesinde yer vermeye devam ediyor. ilk olarak 2016 yılında başlayan proje kapsamında Kalben, Karsu, Nabihah Iqbal, Sevdaliza, Emel Mathlouthi ve Nilüfer Yanya sahne alacak.

İlk kez 2016 senesinde protest müziğin güçlü kadın temsilcilerini Babylon’da ağırlayan Güneşin Kadınları serisi Aralık’ta geri dönüyor! Sevdaliza

 
 
 
Güneşin Kadınları serisi kapsamında; 6 Aralık Perşembe günü Kalben, 8 Aralık Cumartesi günü Nabihah Iqbal, 19 Aralık Çarşamba günü Karsu ve 28 Mart Cuma günü Nilüfer Yanya Babylon’da sahne alıyor.
Emel Mathlouthi
 
 
 
 
Müzik ile tanışması 8 yaşındayken annesinin aldığı klavyeyle başladı ve 14 yaşında ilk gitarını sahip oldu.
Kalben
 
 
 
 
2014'te ilk kez Sofar Sounds İstanbul’da performans sergileyen Kalben'in "Sadece" performansı dünyada en çok izlenen Sofar Sounds videosu olarak dikkat çekiyor.
Kalben
 
 
 
 
Aynı zamanda yazarlık da yapan Kalben'in “Lulu'nun Maceraları” adında yayınlanmış bir de çocuk kitabı serisi bulunuyor. 
Kalben
 
 
 
 
Asya kökenli İngiliz prodüktör Nabihah Iqbal, eski adıyla Throwing Shade, etnomüzikoloji eğitimi ardından basit müzik ekipmanlarıyla yaptığı deneysel çalışmalarının ürünü olan “Mystic Places” kısaçalarını 2013 yılında yayımladı.
Nabihah Iqbal
 
 
 
 
2017 yılında yayımladığı «Weight of the Heart» albümünde söz yazımının yanı sıra klavye, synth, bateri ve gitar gibi enstrümanların hepsini çalarak bütün rolleri üstlendi.
Nabihah Iqbal
 
 
 
 
2013’ten beri Londra radyosu NTS’te dünyanın farklı bölgelerinden müzikleri keşfedip paylaştığı bir radyo programı yapıyor.
Nabihah Iqbal
 
 
 
Caz, blues, soul, funk’ı Türk Müziği ile harmanlayan Karsu, 2012 yılında ilk stüdyo albümü “Confession”ı yayımladı.
Karsu
 
 
 
Karsu, New York Carnegie Hall, North Sea Jazz Festival gibi dünyanın önemli sahnelerinin yanı sıra Avrupa ve Türkiye’de sergilediği performanslarıyla adından sıkça söz ettiriyor.
Karsu
 
 
 
 
Kendine özgü müzik tarzıyla vokal, piyanist, söz yazarı, besteci ve aranjör rollerini de üstlenen Karsu; hem Türkçe parçalara getirdiği yorumlar, hem de kendi besteleriyle beğeni topluyor.
Karsu
 
 
 
 
2015’te üçüncü albümü “Colors”ı dinleyicileriyle paylaşan sanatçı, 2016 yılında Hollanda’nın en prestijli ödülü “Edison Jazz/World”ü kazanan ilk Türk sanatçı oldu.
Nilüfer Yanya
 
 
 
 
Londra çıkışlı Türk asıllı sanatçı Nilüfer Yanya; kısa sürede çıtayı yükselterek The xx, Broken Social Scene ve Mitski gibi sanatçılarla ile aynı sahneyi paylaştı.
Nilüfer Yanya
 
 
 
 
Piyano ve çello dersleri alırken Pixies, The Libertines, The Strokes’un etkisi altına giren ve gitara yönelen Nilüfer, Nina Simone ve Jeff Buckley’nin yanı sıra Connan Mockasin gibi çağdaşlarından da ilham alıyor.
Nilüfer Yanya
 
 
 
2018’in ilk aylarında “Thanks 4 Nothing” kısaçalarını yayımlayan Nilüfer Yanya, geçtiğimiz günlerde yeni albüm habercisi olan “Heavyweight Champion of the Year” teklisini paylaştı.