Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » İdil Biret'in tüm çalışmaları tek albümde

İdil Biret'in tüm çalışmaları tek albümde

İdil Biret'in tüm çalışmaları tek albümde20 Nisan 2018 - 04:04
Dünyaca ünlü piyanist İdil Biret, 60 yıllık sanat hayatı boyunca yaptığı bütün stüdyo kayıtlarını tek albümde toplu
İdil Biret stüdyo kayıtlarını 130 CD ve 4 DVD'yi kapsayan bir paketle Türkiye ve dünya çapında sanatseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor.
 
İdil Biret'in 1959'dan beri yaptığı bütün stüdyo ve bazı konserlerin kayıtlarını içeren çalışmaları, büyük bir kutu içerisinde mayıs ayında tm dünyada müzik marketlerdeki raflarda yerini alacak.
 
Biret, Polonya'da Chopin Büyük Ödülü, Fransa'da Yılın Altın Diyapason'u gibi kazandığı birçok eser çalışmalarını bir araya topladı. Biret'in 60 yıllık sanat hayatının stüdyo ve sahne kayıtlarının yer aldığı çalışma 10 ayrı kutu içinde 130 CD'yi içeriyor.
 
"Süper Kutu" diye isimlendirilen eserde, Beethoven, Brahms, Chopin, Franck, Grieg, Hindemith, Liszt, Rachmaninov, Ravel, Schumann ve Tchaikovsky'nin bütün piyano konçertoları ve Bach, Bartok, Mozart, Prokofiev, Saint-Saens, Adnan Saygun, Schönberg, Shostakovich ve diğer bestecilerin bazı konçertolarının olduğu, piyano ve orkestra için 60'dan fazla kayıt bulunuyor.
 
Çalışmada, Brahms, Chopin ve Rachmaninov'un solo piyano eserlerinin tamamı ile Beethoven'in 32 piyano sonatı, Bach'ın 48 Prelüd ve Füg'ü ile Schumann ve Liszt'in başlıca piyano eserleri yer alıyor.
Etiketler: İdil Biret