Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » İlhan Erşahin yeni albümüyle sahnede

İlhan Erşahin yeni albümüyle sahnede

İlhan Erşahin yeni albümüyle sahnede30 Ekim 2018 - 02:10
Babylon’da bu hafta 30 Ekim Salı günü The Cat Empire, 1 Kasım Perşembe günü Bo Ningen, 2 Kasım Cuma günü fizy Nights kapsamında Oldies But Goldies gecesi, 3 Kasım Cumartesi günü Ilhan Erşahin’s Istanbul Sessions sahne alacak.

Avustralyalı ska-jazz topluluğu The Cat Empire, 30 Ekim Salı günü Türkiye’de ilk kez Babylon’da sahne alıyor. 10 yılı aşkın bir süredir canlı performanslarıyla müzik dünyasının aranan parti gruplarından biri olan The Cat Empire ska, caz ve funk akımlarını harmanlayarak kendi tarzlarını ortaya koyuyor. 2003 yılında grup ismiyle aynı adı taşıyan ilk albümlerini yayınlayan topluluk, yayınladıkları sayısız tekli ve albümün ardından son olarak 2016 tarihli albümleri “Rising With the Sun”ı müzikseverlerle paylaştı. Her biri enstrümanına hakim müzisyenlerden oluşan orkestrasıyla enerjiyi hiç düşürmeyen The Cat Empire’ın birçok platinum albüm ödülü bulunuyor. Bugüne dek 1000’in üzerinde performans sergileyen topluluk ilk kez İstanbullu müzikseverle ile buluşuyor.

 

Kendilerini uzak doğu psikedelik underground kültürünün aydınlanma aktivistleri olarak tanımlayan Japon noise-rock grubu Bo Ningen 1 Kasım Perşembe akşamı Babylon’a konuk oluyor. 2006 yılında vokal ve bas gitarist Taigen ile gitarist Kohhei’nin tanışmasıyla kurulan Bo Ningen, ilk doğaçlama konserlerinin ardından 2007’de gitarist Yuki ile tanışıp Londra’da stüdyoya girdi. Daha sonra baterist Monchan’ın da ekibe katılmasıyla grup günümüzdeki halini aldı. Bo Ningen, 2010’da kendi isimlerini taşıyan ilk albümlerininin ardından, 2012’de “Line The Wall”u yayınladı. Savages ile Londra’daki The Red Gallery’de gerçekleştirdikleri 37 dakikalık tek bir parçadan oluşan canlı performansları “Words To The Blind”, 2014’te yayınlandı. Son albümleri “III”i 2014 yılında yayınlayan Bo Ningen, psikedelik olmayı “iki tarafın ortasında sesli veya sessizce durup iki tarafı aynı anda izlemek” olarak tanımlıyor.

 

Bo Ningen’dan önce İstanbullu enstrümantal müzik üçlüsü Haossaa Babylon’a konuk oluyor. Ekip, bol gürültülü ve anlık değişen ritmik sound’larıyla kendi isimlerini taşıyan ilk albümlerini 2011 yılında yayınladı.



fizy Nights kapsamında Oldies But Goldies gecesi ile nostaljik koreografiler 2 Kasım Cuma yeniden Babylon’da. ABBA’dan Michael Jackson’a, Depeche Mode’tan Madonna’ya, Snap’ten Donna Summer’a birçok efsane müzisyenin şarkıları arasında mekik dokuyan parti dinleyicileri zamanda yolculuğa çıkarıyor. Pop’tan rock’a, disko’dan funk’a, rock’n roll’dan hip-hop’a uzanan müzik yelpazesiyle Murat Beşer ve Murat Abbas seçtikleri ikonik şarkıları Babylon’da müzikseverler ile paylaşacak.



İstanbul’un eklektik ruhunu sinematik bir tarzla sunan Ilhan Erşahin’s Istanbul Sessions, 3 Kasım Cumartesi günü Babylon sahnesinde! İhan Erşahin’in 2008 yılında başlattığı İstanbul Sessions projesi, İstanbul’un eklektik enerjisini özgün bir şekilde tercüme ederken caz, rock ve dans müziğinin öğelerini bir araya getiriyor. İlhan Erşahin, Alp Ersönmez, İzzet Kızıl ve Turgut Alp Bekoğlu’dan oluşan İlhan Erşahin’s İstanbul Sessions, bugüne kadar Türkiye’nin ve Avrupa'nın en prestijli festivallerinden Brezilya'ya, New York Summer Stage'e kadar pek çok önemli sahnede performans verdi. Usta Fransız trompetçi Erik Truffaz'ın da konuk olduğu çıkış albümlerini 2009'da yayınlayan İlhan Erşahin ve ekibi 2012’de ikinci albümleri “Night Rider”ı çıkardı. 2016'da dinleyicisiyle buluşan “İstanbul Underground”u takiben, geçmişi ve geleceği bir yana bırakarak “bugün”ün müziğine sinematik bir bakış açışıyla odaklanan son stüdyo albümleri “Solar Plexus” geçtiğimiz Haziran ayında yayınlandı. Dave Harrington ve İlhan Erşahin’in prodüktör koltuğuna oturduğu albümde; Erik Truffaz, Dave Harrington, Nils Peter Molvaer, Arto Tunçboyacıyan ve Kenny Wollesen de konuk olarak yer alıyor.