Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » İş Sanat'tan görkemli açılış

İş Sanat'tan görkemli açılış

İş Sanat'tan görkemli açılış01 Kasım 2018 - 02:11
İş Sanat Konser Salonu’nun açılış konserinde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nı şef Natalie Murray Beale yönetecek

Sanat tutkunlarının heyecanla beklediği yeni sezon 8 Kasım’da Natalie Murray Beale yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası konseri ile başlayacak. İş Sanat’ın Parlayan Yıldızlar serisinden tanıdığımız genç sanatçılar Emir Kemancı (viyola) ve Gamze Erengönül (keman)açılış konserinin solistleri olacak.

 

19. sezonunun açılış konserinde, Parlayan Yıldızlar serisindeki performanslarıyla hafızalarda yer eden genç sanatçılar Emir Kemancı (viyola) ve Gamze Erengönül (keman) deneyimli şef Natalie Murray Beale’in yönetiminden muhteşem bir müzik ziyafeti sunacak.

 

Emir Kemancı viyola eğitimine 2010’da Göknil Özkök ile MSGSÜ Devlet Konservatuarı’nda başladı. Sybille Langmaack, Jano Lisboa, Efdal Altun, Burcu Yazıcı gibi isimlerle çalışan Kemancı, ENKA Oda Orkestrası, Camerata Saygun, Fazıl Say Festival Orkestrası, AIMA Festival Orkestrası, CRR Senfoni gibi orkestralarda çalma fırsatı buldu. Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası üyesi de olan Kemancı, eğitimine MSGSÜ Devlet Konservatuvarı’nda devam ediyor.

 

Eğitimine Veniamin Warshavsky ile başlayıp, babası Zeynur Erengönül ile sürdüren Gamze Erengönül, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) İstanbul Devlet Konservatuvarı’nda başladığı eğitimini, Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nı üç sınıf birden atlayarak, 2012’de birincilikle bitirdi.  2016 yılında İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası Ulusal Genç Yetenekler Yarışması’nda İDSO eşliğinde solist olma hakkı kazanan sanatçı, halen MSGSÜ İstanbul Devlet Konservatuvarı’nda Sanatta Yeterlik eğitimini sürdürüyor ve Araştırma Görevlisi olarak görev yapıyor.

 

Daha önce Royal Opera House, Mumbai, Croatian National Theatre, Zagreb, Theater Bonn, the Royal College of Music gibi birçok seçkin topluluğu yöneten ve Valery Gergiev, Xian Zhang, Marin Alsop, Daniele Gatti gibi ödüllü ve ünlü solistlere çalışan Natalie Murray Beale’in yönetimindeki konserde M. Glinka, Ruslan ve Ludmilla Uvertürü, Mozart, Viyola ve Keman için Senfoni Konçertant, Dvorak, Senfoni No. 8 Sol Majorü seslendirilecek. Konser, 8 Kasım, Perşembe akşamı saat 20.30’da İş Sanat’ta.

 

Bilgi için tıklayın

 

 

www.issanat.com.tr

https://www.youtube.com/user/issanatsm// https://play.spotify.com/user/issanat

https://www.facebook.com/issanat  / https://twitter.com/issanat

https://www.instagram.com/issanat