Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » İstanbul caz sahnesinde Ernie Watts

İstanbul caz sahnesinde Ernie Watts

İstanbul caz sahnesinde Ernie Watts24 Mayıs 2017 - 01:05
19 Mayıs'ta UNIQ İstanbul'da Kerem Görsev Trio ile sahne alan ABD'li saksafon virtüözü, önceki gece Nardis Jazz Club'da Cem Tuncer Trio'ya katılarak sürpriz yaptı
GÜLDEN ÖKTEM
 
Beyoğlu'nda yaşanan değişime ve konser iptallerine rağmen İstanbul'un irili ufaklı caz sahnelerinde müzikseverler için beklenmedik anlarda sürprizler ortaya çıkabiliyor. Önceki gece Grammy ödüllü Amerikalı saksafoncu Ernie Watts, Nardis'teki Cem Tuncer Trio konserinde sahneye çıktı. 19 Mayıs'ta Uniq İstanbul'da Kerem Görsev Trio ile bir konser veren Watts, İstanbul'dan ayrılmadan önce yaptığı sürprizle cazseverlere unutulmayacakları bir gece yaşattı. Böylesine önemli bir müzisyeni, Nardis gibi yerel cazın kalbinin attığı bir mekanda izlemek İstanbul seyircisi için önemli bir deneyim oldu. 
Cem Tuncer (gitar), Engin Recepoğulları (tenor saksafon) ve Volkan Hürsever'in (kontrbas) sahnede caz standartlarını ve Cem Tuncer'e ait parçalarını seslendirirken konseri izlemek için Nardis'e gelen Ernie Watts, sahnede ekiple birlikte emprovize şarkılar seslendirdi. Gecenin ilerleyen saatlerinde Kerem Görsev de piyanoya ve Ferit Odman da davula geçti. Ekip iki saatten fazla sahnede kaldı.