Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » İstanbul’da opera şöleni

İstanbul’da opera şöleni

İstanbul’da opera şöleni21 Haziran 2018 - 10:06
9. Uluslararası İstanbul Opera Festivali bu akşam düzenlenecek olan galayla başlıyor. 7 Temmuz’a dek sürecek olan festivalde operanın en ünlü eserleri sahnelenecek.
İHSAN DİNDAR
 
Bu akşam Zorlu PSM’de açılışı gerçekleştirilecek olan 9. Uluslararası İstanbul Opera Festivali’nin sanatseverlere Nino Machaidze ile merhaba diyecek. Tiflis doğumlu dünyaca ünlü soprano, aynı zamanda Leyla Gencer’in de öğrencisi olarak biliniyor. 2006 yılında Leyla Gencer Vokal Yarışması’nı kazanan Nino Machaidze, bugüne kadar dünyanın pek çok kentinde izleyicilerle buluştu. La Scala’nın yıldızlarından biri olan Nino Machaidze’ye, Zorlu PSM’deki açılış gecesinde, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ve Korosu da eşlik ediyor. Şef Antonio Perolli’nin yönetimindeki orkestra ve koro klasik müziğin ve operanın en ünlü eserlerinden oluşan bir repertuvarı seslendirecek.
Bu yıl dokuzuncusu gerçekleştirilecek olan Uluslararası İstanbul Opera Festivali, kendisiyle özdeşleşen ‘Saraydan Kız Kaçırma’yı da sanatseverlerle yeniden buluşturacak. Mozart’ın en ünlü opera eserlerinden biri olan ve ‘Saraydan Kız Kaçırma’, İstanbul Arkeoloji Müzeleri bahçesinde sahnelenecek. Görkemli prodüksiyonuyla büyük beğeni toplayan ‘Saraydan Kız Kaçırma’ operası, Yekta Kara’nın rejisi ve Şef Zdravko Lazarov yönetimindeki İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından 28-29 Haziran tarihlerinde üst üste iki gece İstanbul Arkeoloji Müzeleri bahçesinde büyülü atmosferinde İstanbullularla buluşacak.
 
 
9. Uluslararası İstanbul Opera Festivali’nde sanatseverlerle buluşacak olan bir diğer önemli eser ise Verdi’nin ‘La Traviata’sı. 165 yıldır dünyanın en önemli salonlarında sahnelenen ‘La Traviata’, Macerata Opera Festival’in prodüksiyonuyla şef Alessandro Cedrone yönetiminde Zorlu PSM’de 3-4 Temmuz tarihlerinde sahnelenecek.
 
 
 
Dünyaca ünlü başyapıt festivalde
 
Nikos Kazancakis’in beyazperdeye de uyarlanan başyapıtı ‘Zorba’ da 9. Uluslararası İstanbul Opera Festivali kapsamında sahnelenecek. Bugüne kadar 35 farklı ülkede sahnelenen ‘Zorba’, Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin prodüksiyonuyla İstanbullu sanatseverlerle buluşacak.