Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » İstanbul Müzik Festivali'nde yıldız isimler

İstanbul Müzik Festivali'nde yıldız isimler

İstanbul Müzik Festivali'nde yıldız isimler15 Şubat 2018 - 12:02
Bu yıl 46.sı düzenlenecek olan İstanbul Müzik Festivali birbirinden önemli isimleri ağırlamaya hazırlanıyor. "Aile Bağları" temasıyla düzenlenen 46. İstanbul Müzik Festivali programı açıklandı.

İhsan Dindar - Milliyet Sanat

 

46. İstanbul Müzik Festivali, programı bugün düzenlenen bir basın toplantısıyla açıklandı. 45 yıldır İstanbul'un en önemli kültür sanat etkilniklerininden biri olan İKSV'nin düzenlediği festivalde bu yıl adeta yıldızlar geçidi yaşanacak. Klasik müziğin yaşayan pek çok önemli isiminin sahne alacağı festivalin bu yılki teması "Aile Bağları".

 

Yapı Kredi Kültür Sanat'ta düzenlenen basın toplantısından 46. İstanbul Müzik Festivali hakkında İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Elginkan Topluluğu İcra Meclisi Başkanı ve E.C.A Presdöküm Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Akçen ile İstanbul Müzik Festivali Direktörü, aynı zamanda İKSV Genel Müdür Müdür Yardımcısı olan Yeşim Gürer Oymak birer tanıtım konuşması gerçekleştirdi. 

 

23 Mayıs - 12 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan 46. İstanbul Müzik Festivali, toplamda 22 etkinliğe ev sahipliği yapacak. Festivalle özdeşleşmiş mekanların yanı sıra bu sene Sirkeci Garı ve İtalyan Sinagogu da festival konserlerine ev sahipliği yapacak mekanlar arasına katıldı. Festivalin diğer etkinlik alanlarıysa Aya İrini, İş Sanat, Babylon, Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall, Neve Şalom Sinagogu, Kapalıçarşı, Süreyya Operası, Sent Antuan Alt Kilisesi ve Avusturya Kültür Ofisi.

 

Açılış konserinin 23 Mayıs gecesi Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde Sascha Goetzel şefliğindeki Borusan Filarmoni Orkestrası tarafından gerçekleştirileceği 46. İstanbul Müzik Festivali'nde bu sene oldukça önemli isimler sahne alacak. Gecede Yekta Kara'ya da Festival Onur Ödülü takdim edilecek.

 

"Aile Bağları"na vurgu

46. İstanbul Müzik Festivali'nin bu yılki temasını oluşturan "Aile Bağları", konser etkinliklerinde de etkisini gösterecek. Pek çok konserde eşler, kardeşler ya da ebeveyn ve çocukları birlikte sahne alacak. Festivalde "Yaşam Boyu Başarı Ödülü" alacak olan Mischa Maisky kızı Lily ve oğlu Sascha Maisky ile birlikte çalacak. Güher & Süher Pekinel kardeşler ile Ferhan & Ferzan Önder kardeşlerin yanı sıra Kudsi Ergüner ve oğlu Selman Ergüner aynı sahneyi paylaşacak. Yaşayan en önemli sopranolardan Diana Domrau ve bas bariton eşi Nicolas Testé de aynı sahneyi paylaşacak olan diğer isimler. 

 

Ünlü isimler sahne alacak

Festivalin bu yılki programında birbirinden ünlü isimler ve orkestralar yer alacak. Amsterdam Sinfonietta, Franz Lizst Oda Orkestrası, Tekfen Filarmoni, İngiliz Oda Orkestrası ve Filarmonica della Scala gibi orkestraların yanı sıra Khatia Buniatishvili, Renaud Capuçon, Daniil Trifonov ve Joyce DiDonato gibi isimler de 46. İstanbul Müzik Festivali'nde sahne alacak.

 

12 Haziran'da İngiliz Oda Orkestrası'nın konseri ile sona erecek olan 46. İstanbul Müzik Festivali'nde artık gelenekselleşmiş olan "Müzik Rotası"nın bu yılki güzergahı tarihi Galata-Karaköy bölgesi olacak. Bunun yanı sıra Mario Levi, Aydın Büke ve Asuman Kafaoğlu Büke gibi isimler de konserlerden önce söyleşiler gerçekleştirecek.

 

ihsan.dindar@milliyet.com.tr