Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » İtalya'da Murat Karahan rüzgarı esiyor

İtalya'da Murat Karahan rüzgarı esiyor

İtalya'da Murat Karahan rüzgarı esiyor02 Temmuz 2018 - 04:07
Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürü dünyaca ünlü tenor Murat Karahan "Türk Operası’nı" İtalya’ya Taşıyor.

Dünya sahnelerinde en önemli ve zor rollerin altından başarıyla kalkan tenor Murat Karahan; 8-10-17-19-21-23 Haziran 2018 tarihlerinde Teatro Massimo Di Palermo (Palermo Massimo Tiyatrosu’nda ) sahnelenen “Cavalleria Rusticana” operasında ve 5-13-18-26 Temmuz 2018 tarihlerinde Arena Di Verona Festivali’nde sahnelenecek “Turandot” operasında, iki önemli başrol ile İtalyan sanatseverlerle buluşuyor.

 

Ünlü tenor Murat Karahan 8-10-17-19-21-23 Haziran 2018 tarihinde, The Godfather 3 (Baba 3) filminin akıllara kazınan opera sahnesinin geçtiği ve filmde de “Cavalleria Rustica” operasının sahnelendiği Sicilya’nın ünlü Palermo Massimo Tiyatrosu’nda sanatseverlerin karşısına, yine aynı eserin “Turiddu” başrolü ile sahneye çıkarak iki aşk arasında kalan “Turiddu”nun aryalarına 6 temsil ile hayat verdi.

 

Sanatçının ikinci durağı Verona olacak. Dünyaca ünlü sanatçımız Karahan; 5-13-18-26 Temmuz 2018 tarihlerinde dünyanın en büyük, en eski ve en prestijli açıkhava opera festivali olan Arena Di Verona Festivali kapsamında sahnelenecek “Turandot” operasında sahne alacak. Efsane Rejisör Franco Zeffirelli’ nin sahneye koyduğu eserde “Prens Calaf” ile rolü ile sanatseverlerin gönlünü fethedecek.

 

İcrası ve sahnelenmesi en zor ve fedakarlık isteyen sanat dallarından biri olan operada hem ses hem de dramatik olarak sahne performansını en üst düzeyde seyirciye aktaran ve dünya sahnelerinde en zor rolleri başarıyla seslendiren Murat Karahan; uluslararası sanat arenasında sanatçı ve yönetici kimlikleriyle klasik müzik, opera ve baleyi, dünyaya taşıyor.