Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Kadın Şiir Festivali başlıyor

Kadın Şiir Festivali başlıyor

Kadın Şiir Festivali başlıyor01 Kasım 2019 - 12:11
UNESCO’ya bağlı Uluslararası Şiir Organizasyonları içinde yer alan, “FeminİSTANBUL Kadın Şiiri Festivali” bu yıl dördüncü kez, 7-9 Kasım 2019’da, Kartal Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenecek.

Uluslararası FeminİSTANBUL Kadın Şiiri Festivali,7-9 Kasım tarihleri arasında dördüncü kez düzenleniyor. Ana temasını kadın, kadın sorunları, kadının her türlü halini içeren durumlar olarak tanımlayan Feminİstanbul Kadın Şiiri Festivali Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyor. Kadın temalı şiirleriyle her dilden, dinden ve cinsiyetten şair bu festivalde ‘şiddeti yenmek’ amacıyla bir araya gelecek.

 

Dünya şairleri Uluslararası FeminİSTANBUL Kadın Şiiri Festivali’nde buluşacak

Bu yıl festivalin organizasyon komitesinde Op. Dr. Hilal Karahan ve Dilruba Nuray Erenler bulunuyor. Festivale bugüne kadar Hindistan, Peru, Bolivya, İran, Arap ülkelerinin her biri, İtalya, İspanya, Romanya, Bulgaristan, İngiltere, Sırbistan, Bosna Hersek, Arnavutluk, Almanya, Fransa, Macaristan ve daha pek çok ülkeden gelen şairler katıldı. Dünyanın dört bir yanından FeminİSTANBUL Festivali’ne katılan şairler kendi ülkelerindeki kadınların sorunlarını dile getiren şiirlerini ulusal kıyafetleriyle paylaşıyor.  

 

FeminİSTANBUL’da yıllar, temalar ve manifestolar

Dört yıldır düzenlenen FeminİSTANBUL’un bugüne kadar ki temaları; “2016 yılında ‘Anadiline Karşı Kadın Dili’, 2017 yılında ‘Tuzun Sınırları’, 2018 yılında ‘Birlikte Çeşitlilik, birlikteyiz, çeşitliliğimizi kucaklıyoruz’ ve 2019 yılında ‘Şiir Şiddeti Yener’” olarak belirlendi.