Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Keman ve arpın parlayan yıldızları İş Sanat'ta

Keman ve arpın parlayan yıldızları İş Sanat'ta

Keman ve arpın parlayan yıldızları İş Sanat'ta15 Ocak 2018 - 12:01
İş Sanat’ın Parlayan Yıldızlar serisinin Ocak ayındaki konukları keman sanatçısı Naz İrem Türkmen ve arp sanatçısı Güneş Hızlılar olacak

İş Sanat’ın Parlayan Yıldızlar serisinin Ocak ayındaki konukları keman sanatçısı Naz İrem Türkmen ve arp sanatçısı Güneş Hızlılar oluyor.

 

Keman eğitimine İstanbul Devlet Konservatuvarı’nda Aslı Erdal ile başlayan Naz İrem Türkmen, Dania Kainova, Mincho Minchev, Seda Subaşı, Muhammedjan Turdiev ve Yossif Radionov ile çalıştı. Uluslararası birçok yarışmada dereceleri bulunan genç sanatçı, eğitimini İstanbul Devlet Konservatuvarı’nda Prof. Dr. Ceyda Uzgören ile sürdürüyor.

 

2006 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda başladığı eğitimine İsviçre Arp Akademisi’nde devam eden Güneş Hızlılar ise 2015 yılında Kanada Pasifik Bölgesi Uluslararası Yaz Müzik Akademisi kapsamında Pasifik Filarmoni Orkestrası’nın arp grup şefliğini yapmak üzere davet aldı. Avusturya Modern Müzik Topluluğu ile orkestra eserlerinin yanı sıra solo eserlerin dünya prömiyerini gerçekleştiren sanatçı, eğitimini Salzburg’da Mozarteum Üniversitesi’nde sürdürüyor.

 

Türkmen ve Hızlılar’ın özel hazırladıkları repertuvar ile dinleyicilerine enstrüman hakimiyetlerini sergileyecekleri konser 29 Ocak 2018, Pazartesi akşamı saat 20.30’da Millî Reasürans Konser Salonu’nda gerçekleşecek.