Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Kit Sebastian farklı türleri buluşturuyor

Kit Sebastian farklı türleri buluşturuyor

Kit Sebastian farklı türleri buluşturuyor26 Mart 2019 - 05:03
Kit Sebastian, Kit Martin ve Merve Erdem tarafindan 2018 yılında kurulmuş bir duo. İlk albümleri Mantra Moderne Anadolu Rock’tan Brezilya'nın Tropicalia’sına, 60ların Fransız popundan Amerikan jazzına farklı türlerin birbirleriyle buluşma noktası.

Albümün sözleri Türkçe, İngilizce ve Fransızca olmak üzere üç dilde yazıldı.Albümde dokuz şarkı var ve albüm tamamıyla analog olarak kasete kaydedildi. Her şarkının kaydı 12 saatlik bir zaman perdesinde spontaneliği öne alan bir tutumla kaydedildi. Tüm şarkı söz ve besteleri ikiliye ait. İkili aynı zamanda kendi görsel materyallerini de üretiyor.

 

Albümden çıkan ilk teklileri Mantra Moderne ilk kez BBC 6 Radio’da Tom Ravenscroft tarafından çalındı ve ikili ilk canlı performanslarını BBC radio London’da sergiledi. Teklinin premieri Vinyl Factory tarafından yapıldi. Albüm, temmuzda dünya müziği ve jazz alanında yeniden yayınladığı plaklarla tanınmış  MR BONGO etiketiyle çıkacak. Kit Sebastian, plak şirketinin 30 yıllık sektör geçmişinde ‘unsolicited demo’ olarak aldığı bir email üzerine imzaladığı ilk grup.