Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Lady Gaga canavarlarıyla İstanbul'da buluştu

Lady Gaga canavarlarıyla İstanbul'da buluştu

Lady Gaga canavarlarıyla İstanbul'da buluştu17 Eylül 2014 - 10:09
Sanatçı "Lady Gaga’s artRAVE: the ARTPOP Ball" turnesi kapsamında geldiği İstanbul'da, sahne şovuyla olsun, sesiyle olsun, mesajlarıyla olsun tüm izleyicileri hayran bıraktı

Ortadoğulu 'küçük canavarlar'ın beklediği gün geldi. İlk albümü "The Fame"i çıkardığı 2008 yılından itibaren gündemden inmemiş, kıyafetleri, şarkıları, electropop soundu ve LGBTİ toplumuna sürekli desteğiyle son 6 yıla her türlü damgasını vurmuş, bir ara doğum cinsiyeti bile tartışma konusu olmuş Stefani Germanotta, diğer adıyla Lady Gaga, dün akşam İTÜ Stadyumu'nda 'küçük canavarları', yani hayranları ile buluştu.

Saat tam 21:00'de başlayan ve yaklaşık 1,5 saat süren şovda Lady Gaga, küçük canavarlarını adeta bir rollercoaster'a bindirdi. Son albümü ile aynı adı taşıyan "ArtPOP" ile konsere başlayan sanatçı, şarkıdan önce Türkçe "İstanbul, sizi seviyorum!" diyerek hayranlarını selamladı. Lady Gaga "ArtPOP" albümünden "Venus", "G.U.Y.", "Applause", "Sexxx Dreams", "Manicure", "Swine", "Donatella" ve bis olarak da "Gypsy"yi çalarken, ayrıca en popüler şarkıları "Just Dance", "Poker Face", "Bad Romance",  "Born This Way", "Paparazzi", "Alejandro", "Judas" ve "Telephone"u çalmayı da ihmal etmedi. Toplam 8 kez kostüm değiştiren Lady Gaga, bu değişikliklerden bir tanesini de direkt olarak sahnede, seyircilere sırtını dönerek gerçekleştirdi.
"LGBTİ olmak yanlış değil"

"Born This Way"i söylemeden, "Küçük canavarlardan bir tanesi sahneye almak istiyorum," diyen Lady Gaga, İranlı genç bir hayranını sahneye çıkardı. Genç kız, piyano çalarak şarkıyı söyleyen Lady Gaga'nın yanında otururken gözyaşlarını tutamadı. Şarkıyı söylerken sık sık hayranına sarılan Lady Gaga, şarkının bir noktasında Türkiye'deki LGBTİ topluluğuna seslenerek, "Sizi çok seviyorum, sakın kendinizi saklamayın. LGBT olmak utanılacak bir şey değil, yanlış bir şey değil, kendinizi sevin," şeklinde mesaj verdi. Sanatçının mesajı büyük alkış topladı.