Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Lisa Simone CRR’de

Lisa Simone CRR’de

Lisa Simone CRR’de14 Ekim 2018 - 11:10
Efsanevi caz ve blues sanatçısı Nina Simone’un kızı Lisa Simone, projesi ‘My World’ ile, İstanbullu müzikseverlerle buluşmaya geliyor.
Konser 16 Ekim’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşecek. Simone’a konserde basta Reggie Washington, bateride Sonny Troupé, gitar ve piyanoda ise Hervé Samb eşlik edecek.
 
 
Lisa Simone’un üçüncü albümü ‘My World’ün fikri 2015 yılında ortaya çıkmış. Projenin oluşması ise sadece birkaç ay sürmüş. Albüme adını veren, albümün diğer şarkılarına da sirayet eden ‘My World’ şarkısının ortaya çıkması ise kocasının Simone’a yazdığı bir mektup sonrası ortaya çıkmış. Lisa Simone o zamanları şu cümlelerle anlatıyor: “Bu şarkı, 2009’da Marsilya’ya geldiğimizde kocamın yazdığı bir mektuptan ilham aldı. Mükemmel bir dünyanın hayalini kurdum, benim dünyamın neye benzeyeceğini düşünmeye başladım. Şarkı sözleri sel gibi geldi. ‘Toprak anayı beslemek zorundayız’ dizesi geldiğinde şarkının melodisi de geldi. Hasta kızımı ve köpeğimi stüdyoya sürükledim. O sırada birkaç arkadaşım şehirdeydi. Böylece stüdyoya gidip bu şarkıyı kaydedip kenara koyma lüksüne sahip oldum. Benimkine benzer kalplerin ve benzer zihinlerin benimle aynı yerde titreştiğini ve bundan iyiliğin, huzurun ve ışığın doğduğunu hissettim….” ‘My World’ albümünde, ‘Unconditionally’, ‘Expectations’, ‘I’ve Leaned’, ‘Hold On’ ve sanatçının oğlu Jorel için yazdığı ‘Ode To Joe’ yer alıyor. Lisa Simone’un annesiyle olan kişisel deneyimlerinden doğan ‘This Place’ şarkısı da albümde bulunuyor.