Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Matrixxman Zorlu PSM Studio'da

Matrixxman Zorlu PSM Studio'da

Matrixxman Zorlu PSM Studio'da08 Ocak 2018 - 10:01
Techno'da yeni bir güç Matrixxman, “techno kökenli bir yeniden doğma” olarak tanımladığı müziğiyle 20 Ocak'ta Zorlu PSM Studio’da. J

Son yıllarda ABD’li techno üreticileri arasında ciddi bir azalma olmasına rağmen, Matrixxman olarak da bilinen Charles Duff, teknolojik tekilliği dikkatle izliyor. Müziğinde hala sıcak bir unsuru ve insan ruhunu koruyan Matrixxman, müziğini “techno kökenli bir yeniden doğma” olarak tanımlıyor. 2013 yılında ilk EP’si “The XX Files” The Fader, Pitchfork, XLR8R ve Fact Magazine gibi yayınlardan tam puan alan müzisyenin Protocol parçası Levon Vincent, Richie Hawtin, Len Faki, Jeff Mills, Boddika, Pfirter ve Dubfire gibi isimler tarafından sahiplenildi.

Büyülü “Dekmantel” ve Len Faki’nin “Figure” plak şirketlerinden çıkardığı EP’leri, 2015 yılında Ghostly International’dan yayınlanan ilk albümü Homesick izledi. Şimdiden modern klasik eserlerden biri olarak adlandırılan albüm sayesinde, Matrixxman de geleceğin en büyük techno sanatçılarından biri olacağının sinyallerini vermiş oldu.