Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » May'den Freddie Mercury’nin AIDS’le savaşı

May'den Freddie Mercury’nin AIDS’le savaşı

May'den Freddie Mercury’nin AIDS’le savaşı24 Mayıs 2017 - 02:05
Queen'in gitaristi Brian May, grup arkadaşı Freddie Mercury'nin hastalığı hakkında ilk kez konuştu: 'AZT'yi birkaç ayla kaçırdı, kaçırmasa aramızda olabilirdi'
Dünyaca ünlü rock grubu Queen’in gitaristi Brian May, Sunday Magazine'e verdiği röportajda, grubun solisti Freddie Mercury’nin 1991 yılında ölümüne sebep olan AIDS’le mücadelesini anlattı. Daha önce bu konu hakkında hiçbir demeç vermeyen May, hastalık sürecinin Mercury için çok sancılı geçtiğini şu sözlerle aktardı: “Problem aslında ayağındaydı. Ne yazık ki ayağından çok az şey geriye kalmıştı.” Sanatçının geçen günlerde yayımlanan kitabı ‘Queen 3-D’de de Mercury’in hastalığından bahseden May, “Ayağını ilk olarak bize yemekte gösterdi ve daha sonra ‘Ah, Brian bunu sana göstererek seni sinirlendirdim galiba.’ dedi. Ben de ‘Hayır, sinirlenmedim Freddie. Ancak nasıl bir acı içinde kıvrandığını anladım sadece’ dedim” diye ekledi. '80’li yılların sonunda AIDS’in tedavisinde kullanılmaya başlayan ve hastalık sürecini yavaşlatan AZT için ise Brian May, “Birkaç ayla kaçırdı. Eğer hastalığa daha sonra yakalansaydı, eminim şu an bizimle olurdu” diye ekledi.
 
Zerdüştlük dinine mensup Farsi bir aileden gelen Freddie Mercury’nin ailesinden de bahseden May, özellikle Mercury’nin annesi Jer Bulsara’nın sıcakkanlı ve kendisine çocukların adamış olan bir kadın olduğunu ifade etti.
Etiketler: Brian May  Queen  Freddie Mercury  aids