Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Mischa Maisky’e Yaşam Boyu Başarı Ödülü

Mischa Maisky’e Yaşam Boyu Başarı Ödülü

Mischa Maisky’e Yaşam Boyu Başarı Ödülü04 Haziran 2018 - 11:06
İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından E.C.A. Presdöküm Sanayii A.Ş. sponsorluğunda 12 Haziran’a kadar devam edecek olan 46. İstanbul Müzik Festivali’nin Yaşam Boyu Başarı Ödülü sahibini buldu.

Festivalin Yaşam Boyu Başarı Ödülü, önceki gece özgün yorumlarıyla efsanevi viyolonselciler arasında yerini alan Mischa Maisky’e takdim edildi.

Maisky ödülünü Franz Liszt Oda Orkestrası eşliğinde Aya İrini Müzesi’nde gerçekleştirdiği konserin ardından İstanbul Müzik Festivali Direktörü ve İKSV Genel Müdür Yardımcısı Yeşim Gürer Oymak’tan teslim aldı. Ödül töreninin ardından Çellistanbul grubu, Poyraz Baltacıgil, Mutlu Varlık Kocaili ve Şansu Altınok’tan oluşan çellistler Mischa Maisky ile beraber Heitor Villa-Lobos’un bir eserini de seslendirdiler. Mischa Maisky, festival kapsamında önceki gece Franz Liszt Oda Orkestrası’na eşliğinde bir konserde, dün gece ise festivalin ‘aile bağları’ temasına gönderme yapan ve kızı Lily ve oğlu Sascha’yla birlikte gerçekleştirdiği Maisky Kesişmeleri konserinde sahne aldı.