Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » "Müzik hayatımızın vazgeçilmezi oluyor"

"Müzik hayatımızın vazgeçilmezi oluyor"

"Müzik hayatımızın vazgeçilmezi oluyor"15 Mart 2019 - 02:03
Serenad Bağcan, geçtiğimiz günlerde "Serenad" adını taşıyan ilk albümünü yayımladı. Fazıl Say, Savaş Bağcan gibi isimlerin imzasını taşıyan yeni çalışmaların yanı sıra önemli şairlerin şiirlerinden bestelenen eserlerin de yer aldığı albümü üzerine Serenad Bağcan ile bir röportaj gerçekleştirdik.

İhsan Dindar - İstanbul

 

Fazıl Say’ın albüm çalışmalarında solist olarak yer almıştınız. Bu kez kendi albümünüzle karşımızdasınız. “Serenad” adını taşıyan albümünüzün hikâyesini alabilir miyiz?

“SERENAD “adını verdiğim solo albümüm, tamamen duygusal hislerden beslenerek  aniden yapmaya karar verdiğim bir albüm oldu. Öncelikle babam Savaş Bağcan’ın bestelerini dinleyicime duyurmak istedim. Müzik yolculuğumdaki yol arkadaşım Fazıl Say’ın da iki şarkısının olduğu albümün çıkış parçası amcam Serter Bağcan’a ait.

 

 

Müzikle iç içe bir ailede büyüdünüz. Eczacılık okudunuz. Nihayetinde siz de müziğin içindesiniz. Bu tercihte ailenizin etkisi veya yönlendirmesi oldu mu?

Ailemin bire bir yönlendirmesi olmadı fakat süre gelen bir gelenek var bizim ailemizde. Müzik önceleri hobimiz oluyor ve üniversiteyi bitirip meslek ediniyoruz ve dönüp dolaşıp müzik hayatımızın vazgeçilmezi oluyor bir zaman sonra.

 

 

Günümüzde konser vermek dinleyiciye ulaşmak açısında çok daha büyük öneme sahip. Belirlediğiniz bir konser programınız var mı?

Elbette var. Amaç zaten insanlara ulaşmak ve emeğimizi, yaratımımızı onlarla paylaşmak. Gerek   profesyonel yaşantım boyunca  gerekse değişik projelerle verdiğim konserlerle hep sahne üzerindeydim zaten. Şimdi kariyerimin başka bir safhasına geçtiğimi hissediyorum. Değişik, heyecan verici, beni geliştirebileceğini düşündüğüm bir sahne performansı hazırlığı içindeyim. Yeni sezonda başlamayı ümit ediyorum konserlerime.

 

 

Nazım Oratoryosu’nda da karşımıza çıkmıştınız. Solo kariyeriniz dışında bu ve benzeri projeler olacak mı?

Evet olacak bu gibi projelerde yer almak heyecan verici benim için.

 

 

Yerel ezgilere Batı formunda bir yorum getirmek söz konusu olduğunda kendiniz bu noktada kendinizi nasıl konumlandırmayı tercih ediyorsunuz?

Bunun bir sentez olduğunu söylüyor fakat bunun için özel bir şey yapmıyorum. Söylenenlere etki edebileceğini düşündüğüm faktörler olabilir. Örneğin ailemde Selda Bağcan gibi türkü söyleyen bir kadının olması, babam ve amcalarım gibi çok sesli şarkılar söyleyen insanlarla büyümüş olmam ve profesyonel olarak devlet çoksesli korosunda yıllarca şarkı söylemek beni bugüne taşıyan etkenler olabilir.

 

 

Söz projelerden açılmışken, bundan sonrası için hazırlığı içinde olduğunuz bir çalışma var mı?

Bundan sonrası sosyal sorumluluk projeleri ve konserlerle devam edecek. Zaman ne gösterecek ben de merak  ediyorum.

 

ihsan.dindar@milliyet.com.tr

http://instagram.com/ihsandinovski