Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Nick Cave ile buluşma heyecanı

Nick Cave ile buluşma heyecanı

Nick Cave ile buluşma heyecanı02 Temmuz 2018 - 01:07
Milliyet Sanat dergisinin temmuz sayısının kapağında 10 Temmuz’da İstanbul’da üçüncü konserini verecek Avustralyalı müzisyen Nick Cave’e yer veriliyor.
Milliyet Sanat dergisi, temmuz sayısının kapağına 10 Temmuz’da Uluslararası İstanbul Caz Festivali kapsamında Küçükçiftlik Park’ta bir konser verecek Avustralyalı müzisyen Nick Cave’i taşıyor. Üçüncü kez İstanbullu dinleyicilerle grubu The Bad Seeds’le birlikte buluşacak Cave’i merkeze alan inceleme yazısı Merve Erol’un imzasını taşıyor. Temmuz ayında İstanbul Caz Festivali’nde yer alan konserlerden bir seçki de derginin müzik sayfalarında dikkat çekiyor. 27-29 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek Türkiye’nin ilk açık hava caz festivali Bozcaada Caz Festivali’ni merkeze alan bir yazı ve The Smiths’in eski gitaristi Johnny Marr’ın yeni albümünün tanıtımı derginin müzik severlere sunduğu içerikler arasında bulunuyor.
 
 
Milliyet Sanat’ın plastik sanatlar sayfalarında ise Can Aytekin’in Arter’de görülebilecek sergisi ‘Boş Ev’e dair bir yazı yer alıyor. Ayrıca Baksı Müzesi’nde açılan sanatçı Alev Ebüzziya’nın seramikleri ve Ali Kazma’nın onlara eşlik eden ‘Studio Ceramist’ adlı video eserinden oluşan ‘Toprak’ sergisi derginin yer verdiği diğer bir plastik sanatlar yazısı. İngiliz sanatçı Mat Collishaw’ın Yapı Kredi Kültür Sanat Merkezi’nde yer alan ‘Eşikler’ isimli sergisindeki zaman ve mekan kavramlarını tartışan bir yazı da derginin plastik sanatlar sayfalarında yer alıyor.
 
 
 
Bozcaada Caz Festivali, 27-29 Temmuz’da
 
 
Derginin sinema sayfalarında Burçin S. Yalçın’ın milenyumda izleyici karşısına çıkan müzikallerden hazırladığı 10 filmlik seçki dikkat çekiyor. Lucrecia Martel imzalı ‘Zama’ya dair bir inceleme yazısı, bu ay rol aldıkları filmler izleyiciyle buluşacak Margot Robbie ve Martin Freeman’ı merkeze alan portre yazıları ve Cannes Film Festivali’nden bir seçki de sinema bölümünde öne çıkan konulardan bazıları.
 
Asu Maro, ayın söyleşisinde oyuncu Şükrü Özyıldız’la bir araya geliyor. Sahne sanatları bölümünde ise dokuz yıl önce hayatını kaybeden Pina Bausch’un mirasını iki koreografın eserleriyle devam ettiren Tanztheater Wuppertal’a yer veriliyor. Ayrıca sezonun en çok ses getiren performanslarından birine ‘Sevgili Arsız Ölüm: Dirmit’deki rolüyle imza atan Nezaket Erden’le yapılmış bir söyleşi de dergide okuyucuyla buluşuyor.
 
Edebiyat bölümünde ise bu yıl 50. yaşını kutlayan Man Booker Ödülü’nün tarihine bakan bir yazı ve ünlü yazar Paulo Coelho’yla yapılmış bir söyleşi de bulunuyor.