Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Nick Cave İstanbul'da konser verecek

Nick Cave İstanbul'da konser verecek

Nick Cave İstanbul'da konser verecek23 Ocak 2018 - 09:01
İstanbul Caz Festivali, 25. yılında özel konuklar ağırlamaya hazırlanıyor. Festivalin ilk sürprizi Nick Cave & The Bad Seeds. Konser 10 Temmuz Salı akşamı Küçükçiftlik Park'ta
 
İstanbul Caz Festivali’nin yirmi beşinci yılına özel konukları arasında ilk sürpriz isim, kırk beş yıllık müzik kariyeri boyunca çok sayıda sanatçıya ilham kaynağı olmuş, Avustralyalı şarkıcı, söz yazarı, besteci, senaryo yazarı, şair ve aktör Nick Cave ile grubu The Bad Seeds oldu. İstanbulluların yıllardır heyecanla yeniden canlı izleyecekleri günü beklediği Nick Cave & The Bad Seeds 14 yıl aradan sonra 25. İstanbul Caz Festivali kapsamında %100 Music desteğiyle 10 Temmuz Salı akşamı KüçükÇiftlik Park’ta hayranlarıyla buluşacak.
 
PJ Harvey, Blixa Bargeld, Shane McGowan, Flaming Lips, Pulp, Johnny Cash, Marianne Faithfull, Kylie Minogue, Debbie Harry gibi müzik tarihinin son yüzyılını alt üst etmiş isimlerle yaptığı işbirlikleri, düetler ve edebiyat ile sinemaya da dokunan disiplinlerarası sanatsal üretimiyle günümüzün en önemli müzisyenleri arasında sayılan Nick Cave & The Bad Seeds, grup olarak, üyelerinin tek tek başarabileceklerinin çok ötesine geçen bir yaratıcı güç ortaya çıkarıyor. Geçtiğimiz otuz yılın en heyecan verici, en etkili gruplarından biri olmalarının yanı sıra, Nick Cave ve müzisyen ekibi, 1984 tarihli From Her to Eternity’den bu yana, 35 yıla yayılan kariyerleri boyunca neredeyse her iki yılda bir albüm üretkenliğini tutturup dünya üzerindeki hiçbir sese benzemeyen işlere imza attı. Grup üretimlerini, hepsi ayrı birer şiir kitabı ve modern rock mucizesi olan 16 uzunçalarla taçlandırdı. Nick Cave and the Bad Seeds bugün en yenilikçi, en üretken ve en ilham verici topluluklar arasında sayılıyor. 
 
Müzik kariyerinde kırk beş yılı deviren Nick Cave’e bu özel konserde, sahnede post-punk’ın yaşayan en önemli temsilcileri eşlik edecek. Cave’in müzikal ruh eşi olarak bilinen Warren Ellis; ekibin değişmezleri Thomas Wydler, Martyn P. Casey, Jim Sclavunos ve gruba son iki albümde dahil olan George Vjestica ile Toby Dammit’ten oluşan tam kadrosuyla Nick Cave, İstanbul’da uzun zaman hafızalardan çıkmayacak bir performansa imza atacak.
 
 
Nick Cave & The Bad Seeds konserinin avantajlı biletleri 26 Ocak Cuma günü satışa çıkıyor 
 
10 Temmuz’da KüçükÇiftlik Park’ta gerçekleştirilecek konserin, 26 Ocak Cuma günü saat 10.30’da satışına başlanacak avantajlı dönem biletlerinin fiyatları kısıtlı bir süre için, ayakta öğrenci 125, ayakta tam 175, Sahne Önü 350, Oturmalı Tribün 450 ve sınırlı sayıda VIP Lounge 550 TL olacak.  
 
Biletler, Biletix satış kanalları ve İKSV ana gişeden (Pazar günü hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında, hizmet bedeli olmadan) satın alınabilir. Konserin avantajlı dönem biletleri kontenjanla sınırlıdır.